Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Erik Damgaard: Jeg kan gøre Uniconta til ny milliardforretning / Preben Damgaard måske på vej ind i Uniconta / 3 går efter at tilbyde fri roaming i hele verden / Skatterådet: Der skal betales skat af bitcoin-gevinster

Morgen-briefing: Erik Damgaard: Jeg kan gøre Uniconta til ny milliardforretning / Preben Damgaard måske på vej ind i Uniconta / 3 går efter at tilbyde fri roaming i hele verden / Skatterådet: Der skal betales skat af bitcoin-gevinster / Teknologi og digitalisering skal ind overalt på universiteterne

Gordmorgen fra Computerworld. Her ugens første overblik ovder de vigtigste it-nyheder fra morgenstunden.

Erik Damgaard: Jeg kan gøre Uniconta til ny milliardforretning

Den kendte it-profil Erik Damgaard mener, hans nye online-regnskabsprogram Uniconta kan blive en milliardforretning, og at han i en vis forstand kan gentage Navision-succesen, der blev solgt til Microsoft for 11 milliarder kroner. Det siger han til Børsen.

Uniconta får ifølge Børsen 100 nye kunder om måneden. Der er tale om C5-kunder hos Microsoft, som vil væk fra det pensionerede system.

MP Pension investerede sidste år 60 millioner kroner i Uniconta., og selskabets program sælges nu også i Holland, Norge og Island. Og ifølge Børsen vil Uniconta snart forhandle med en mulig distributør i Singapore.

“De fleste vil grine i skægget, når jeg siger, jeg vil lave en milliardvirksomhed, men med det momentum, vi har fået på relativt kort tid, så begynder jeg at se, det kan ske," siger Erik Damgaard til Børsen.

Preben Damgaard måske på vej ind i Uniconta

Erik Damgaards bror Preben, som stadig er god for næsten trekvart milliard kroner, blev tilbudt at investere i Uniconta, før MP Pension gik ind med 60 millioner kroner, men ifølge Børsen mente Preben Damgaard, at prisen var for høj.

"Vi havde brug for et meget stort beløb, og han sagde, at 60 millioner kroner var lidt for stort til ham," siger Erik Damgaard.

Preben Damgaard er dog ikke uinteresseret i en fremtidig investering. Han er efter eget udsagn stor fan af broderens satsning og har anbefalet det til andre.

"Jeg er altid interesseret i gode investeringer, så det kunne jeg sagtens forestille mig," siger han til Børsen.

Preben Damgaard har blandt haft penge i Endomondo og Secunia, som begge blev solgt for trecifrede millionbeløb.

3 går efter at tilbyde fri roaming i hele verden

Teleselskabet 3 føjer hele tiden nye lande til produktet 3 Like Home, som giver kunderne mulighed for at tale og bruge data frit. I dag føjes Mexico, Chile og Agentina til listen, som omfatter 57 lande.

Målet er, at kunderne skal kunne bruge deres mobiltelefoner helt frit og uden tanke på roamingpriser i hele verden, siger 3’s direktør Morten Christiansen til Børsen.

"Det skal ses som et statement, en plan eller en holdning. Vi er godt klar over, at det tager noget tid, fordi der er meget store forskelle på markedsstrukturer rundt omkring i verden," siger han til Børsen.

Skatterådet: Der skal betales skat af bitcoin-gevinster

Skatterådet har i en konkret sag afgjort, at køb og salg af bitcoins er sket med spekulation for øje, og at gevinst og tab derfor er skattepligtig. Det er den første sag af sin art, der har været forelagt Skatterådet.

“Vores konklusion er, at hvis man har købt Bitcoins, så vil der typisk være tale om spekulation i skattemæssig forstand. Og spekulation er skattepligtig, siger Hanne Søgaard Hansen, der er formand for Skatterådet, i en pressemeddelelse.

“Der skal anlægges en konkret vurdering i hvert enkelt tilfælde. Bitcoins er let omsættelige og findes alene elektronisk og har derfor ikke nogen praktisk anvendelsesmulighed på samme måde, som andre formuegoder som for eksempel malerier. Derfor er udgangspunktet, at købet er sket med det formål at opnå gevinst og dermed i spekulationsøjemed, forklarer Hanne Søgaard Hansen.

Teknologi og digitalisering skal ind overalt på universiteterne

I fremtiden vil alle universitetsstuderende få digitalisering og teknologi som fast del af uddannelsen, hvis det står til regeringens universitetsudvalg.

Rådet præsenterer ifølge Ritzau planerne for regeringens disruptionråd i dag mandag.

Det skriver Finans.

Universiteterne bør indarbejde "digitale kompetencer og teknologiforståelse i alle uddannelser, med mindre der i enkeltstående tilfælde er særlige faglige grunde til at fravige princippet", skriver rådet i sin anbefaling.

Langt flere studerende skal have kompetencer i kodning og dataanalyse, og de skal forstå at reflektere og forholde sig kritisk til konsekvenser af den teknologiske udvikling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere