Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Donald Trump siger nej til verdenshistoriens største tech-opkøb: Forbyder Broadcom at købe Qualcomm

USA’s præsident Donald Trump siger nej til det, der ellers har stået til at blive verdenshistoriens største opkøb af et teknologi-selskab.

Den amerikanske præsident Donald Trump blokerede mandag med et pennestrøg for det, der eller har stået til at blive verdenshistoriens største opkøb af et teknologi-selskab.

Trump siger nemlig nej til, at det Singapore-baserede chip-selskab Broadcom kan købe den amerikanske konkurrent Qualcomm.

Broadcom har længe bejlet til Qualcomm og har senest tilbudt gigantiske 117 milliarder dollar for det amerikanske selskab - mere end 700 milliarder kroner.

Qualcomms bestyrelse har sagt nej til at sælge selskabet, hvilket ikke har fået Broadcom til at trække sig, men derimod iværksætte en fjendtlig overtagelse og give aktionærerne et tilbud, som de har svært ved at afslå.

Men nu afslår Donald Trump altså tilbuddet.

Han meddeler, at de to selskaber “omgående og permanent må frafalde det foreslåede opkøb.”

Ifølge Det Hvide Hus er der ‘troværdigt bevis’ på, at Broadcom vil udnytte opkøbet til ‘at iværksætte handlinger, der kan true USA’s nationale sikkerhed.’

Broadcom erklærer sig ikke overraskende stærkt uenig i begrundelsen.

Selskabet “er stærkt uenig i, at det foreslåede opkøb af Qualcomm kan være grundlag for bekymringer over den nationale sikkerhed.”

Broadcom producerer primært chips til bredbånds-udstyr som modemmer, WiFi, switcher og routere, mens Qualcomm producerer chip til blandt andet pc’er og smartphones og har blandt andet investeret voldsomt i udvikling af udstyr til 5G.

De amerikanske myndigheder peger på, at de især er bekymrede over Broadcoms ‘forbindelser til andre udenlandske organisationer.’

Blandt andet er den amerikanske regering bekymret over, at en overtagelse vil betyde, at USA vil sakke bagud i udviklingen af ny teknologi inden for blandt andet 5G, hvor Kina så vil overtage førertrøjen.

Den amerikanske præsident har ifølge amerikansk lov mulighed for at blokere for, at et ikke-amerikansk selskab køber et amerikansk selskab, hvis opkøbet giver grundlag til bekymringer for amerikansk sikkerhed.

Tidligere har Donald Trump blokeret for salget af amerikanske Lattice Semiconductors til kapitalfonden Canyon Bridge Capital Partners med henvisning til kapitalfondens kinesiske forbindelser.

Også den tidligere præsident Barack Obama har anvendt loven - nemlig til at blokere for salget af chip-selskabet Aixtron til et kinesisk selskab.

Læs også: 

Konkurrent byder 721 milliarder kroner for chip-firmaet Qualcomm: Kæmpe-handel kan være på vej

Qualcomm siger nej til et af verdenshistoriens største opkøbs-tilbud: 825 milliarder kroner er alt for lidt

Verdens største teknologi-opkøb under opsejling: Chip-gigant vil købe Qualcomm




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere