Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Løftet pegefinger til fire statslige it-projekter

Statens It-råd løfter pegefingeren over for fire statslige it-projekter, der har problemer med tids- og økonomistyringen.

Statens It-råd løfter pegefingeren over for fire statslige it-projekter, viser rådet nyeste halvårsrapport.

De fire it-projekter har alle fået tildelt rødt lys for deres it-projekter.

Det røde lys er rådets mest alvorlige advarsel til projekterne og tegn på, at der er behov for særlig ‘ledelsesmæssig opmærksomhed på at mitigere udfordringer og risici i projekterne,” som det hedder.

I løbet af det halve år har rådet gennemgået i alt 36 statslige it-projekter, hvoraf altså de 11 procent har fået rødt lys.

“Statusrapporten viser, at antallet af røde trafiklys er fordoblet siden seneste statusrapport, og de gule trafiklys er steget med en enkelt. Generelt er porteføljen væsentlig større end sidste gang. Det skyldes bl.a. at flere af de projekter, der skulle være sluttet i 2017, er forsinkede,” lyder det fra Statens It-råd.

“Der er et højere antal røde trafiklys i forhold til seneste rapport,” hedder det i rapporten.

De fire it-projekter, der har fået de røde lys, er:

- Forsvarsministeriets Projekt Tidsstyring: Sat på pause.

- Forsvarsministeriets Kapacitetsplanlægning for materielvedligehold: Forsinket og prisen er steget.

- Kriminalforsogens OMS-Projekt: Forsinket og prisen er steget.

- Bygningsstyrelsens Atrium: Prisen er steget.

Statens It-råd har desuden givet gult lys til seks projekterm og et såkaldt program, mens 23 projekter har fået grønt lys.

“Forsinkelserne har flere årsager, men særligt to tendenser går igen. Dels sker en del forsinkelser på grund af vigtige input fra brugerne, som man i projekterne har ønsket at tage hensyn til. Dels har leverandøren i flere tilfælde ikke været i stand til at levere det aftalte. En del projekter forventer at slutte i første halvår 2018,” lyder det fra rådet.

Du finder rådets halvårsrapport med nærmere beskrivelser af de pågældende projekter her. Halvårsrapport: Statens it-projekter

Læs også:

[b]It-minister Sophie Løhde vil have stoppet 'sløseriet' blandt statslige it-chefer
[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere