Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Region Hovedstaden)

Region Hovedstaden overstreger alle detaljer i rapport til medie: Uvist hvordan Epic sikrer danske patientdata

Alle detaljer i rapporter om datasikkerheden hos Sundhedsplatformens amerikanske leverandør, Epic, er blevet overstreget af Region Hovedstaden, efter at Version2 har søgt aktindsigt. Alt imens melder Datatilsynet, at man ikke har ført kontrol.

Det er ikke til at sige, hvordan den amerikanske leverandør af Sundhedsplatformen, Epic, sikrer danske patientdata, som det får til behandling.

Version2 skriver, at mediet, efter at have søgt aktindsigt hos Region Hovedstaden om datasikkerheden hos Epic i to rapporter, har modtaget dokumenter, hvor Regionen har "valgt at ovestrege stort set al læselig tekst."

Region Hovedstaden henviser til, at de overstregede passager dækker over oplysninger, der dokumenterer, hvordan Epic håndterer sikkerheden i aftalen. Men Region Hovedstaden ønsker ikke at offentliggøre disse, da regionen mener, at det kan føre til økonomiske tab for Epic.

"Det er Region Hovedstadens vurdering, at en offentliggørelse af disse oplysninger vil indebære en nærliggende risiko for, at Epic påføres økonomisk skade af nogen betydning," skriver Region Hovedstaden i sin begrundelse til Version2.

Version2 har tidligere kunne fortælle, at Sundhedsplatformen i mere end tusinde tilfælde overførte danske sundhedsdata til det amerikanske selskab, der sammen med NNIT står bag systemet.

Den gang hed det blandt andet, at data i flere tilfælde ikke havde været anonymiseret.

Læs mere: Ombruste Sundhedsplatformen sender sundhedsdata fra Region H til USA

Det er tidligere kommet frem, at Epic har problemer med at dokumentere, at danske patientdata behandles efter bogen.

Det kan du læse mere om her: Leverandør sjusker med Sundhedsplatformens datasikkerhed: “Denne sag er alvorlig”

Datatilsynet har ikke ført kontrol endnu

Hos Datatilsynet har man ikke kendskab til sikkerheden for de danske patientdata, der behandles via Sundhedsplatformen, for ifølge Datatilsynet har man endnu ikke ført kontrol med platformen.

Overfor Version2, melder Datatilsynet, at man ikke har været i USA, og at man udelukkende vil føre kontrol med om, Region Hovedstaden fører kontrol med sine såkaldte databehandlere.

Datatilsynet oplyser samtidig, at man vil kunne forvente, at det vil blive en del af fremtidige kontroller.

Læs også: Flemming er superbruger af Sundhedsplatformen: “Jeg har aldrig følt mig ‘super’ - jeg har mere været psykolog for mine kolleger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere