Artikel top billede

Foto: Stockholm.se

Apple har en drøm om et stort nordisk prestige-projekt - nu er drømmen ved at blive smadret

Drømmen om en ny spektakulær ny Apple-butik i centrum af Stockholm er ved at blive knust. Bygningen er for stor og høj, lyder kritikken.

Apple har en drøm om at opføre en spektakulær ny Apple Store midt i Kungsträdgården – kongens have – i Stockholm.

En slags nordisk pendant til den ikoniske Apple-butik på Fifth Avenue i New York.

Men det ser nu ud til, at den drøm kan blive smadret af byrådspolitikerne i den svenske hovedstad, der ikke er begejstret for planerne.

Det skriver det svenske it-medie Dagens Industri Digital.

Sjælden flagskibsbutik

Apple har i forvejen tre butikker i Sverige, men butikken i Kungsträdgården er udset til at være en såkaldt flagskibsbutik, hvilket vil være den første af sin slags i Norden.

Denne type butikker er ofte større, har mere spektakulær arkitektur og indeholder flere funktioner end traditionelle Apple Stores.

På verdensplan har Apple ifølge Dagens Industri Digital blot femten butikker af denne art.

Udover at købe Apple udstyr er det planen, at den nye butik også skal danne ramme om forelæsninger og andre type arrangementer.

Ifølge Dagens Industri Digital er Miljøpartiet, Kristendemokraterne og Liberalerna i Stockholms byråd erklærede modstandere planerne, mens Socialdemokraterna og det borgerlige parti Moderaterna ikke har besluttet sig, men er kritisk indstillet til dele af forslaget.

"Kungsträdgården er en central, vigtig og smuk park i Stockholm. Der skal være til for stockholmere og besøgende, og vi vil gerne se en offentlig aktivitet på stedet. Vi ser ikke positivt på den detaljerede plan, der præsenteres. Bygningen er for stor og for høj," siger Cecilia Obermüller fra Miljøpartiet til Dagens Industri Digital.

Derfor går Apple uden om Danmark

Mens Apple har adskillige butikker i vores nabolande Sverige og Tyskland har den amerikanske gigant endnu ikke valgt at opføre en butik i Danmark.

Computerworld har tidligere talt med flere eksperter om, hvorfor Apple indtil videre er gået uden om Danmark. Her var buddene, at det kan skyldes, at det danske marked er for lille og præget af for hård konkurrence på teknologiområdet, mens et andet bud lød, at Apple blot venter på at den helt rette butikslokation bliver ledige.

Læs mere om det her:
Skovler penge ind i andre lande - men findes ikke herhjemme: Derfor er der ingen Apple Store-butikker i Danmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere