Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Happy Helper lander stort underskud / Mærsks tidligere digitaliseringsdirektør får plads i bestyrelsen / Tidligere it-topchefer køber ejendomme for trecifret millionbeløb i Odense

Happy Helper lander stort underskud. Mærsks tidligere digitaliseringsdirektør får plads i bestyrelsen. Tidligere it-topchefer køber ejendomme for trecifret millionbeløb i Odense. Apple køber musik-analyse-firmaet Asaii. Pizza-robotter fra Odense.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Happy Helper lander stort underskud

Den børsnoterede rengørings-app Happy Helper har landet et underskud på næsten 12 millioner kroner i seneste regnskabsår, der løber til udgangen af august.

Til gengæld er omsætningen vokset med markante 134 procent til 26,2 millioner kroner, mens antallet af nye brugere er vokset med 112 procent med godt 9.100, meddeler selskabet.

“Vi har haft travlt i år. Vi er blevet noteret på Nasdaq First North Copenhagen samtidig med, at vi har arbejdet med produktudvikling og knoklet for at udbrede kendskabet til Happy Helper. Alt sammen tiltag der har bidraget til en samlet omsætningsbase på over 26,2 millioner kroner, og som har cementeret vores markedslederposition i Danmark,” lyder det fra direktør Dennis Forchhammer i denne udsendte meddelelse.

Happy Helper forventer også i indeværende regnskabsår et underskud på mellem 10 millioner og 12 millioner kroner.

Mærsks tidligere digitaliseringsdirektør får plads i bestyrelsen

Mærsks tidligere digitaliseringsdirektør og CDO, Ibrahim Gokcen, vender tilbage til selskabet blot en måned efter, at han forlod Mærsk som led i en større omlægning.

Han fik i september job hos Schneider Electric, men får nu plads i bestyrelsen i Maersk Tankers, der har Torben Ruberg som CIO.

“Ibrahim er en af de mest anerkendte digitale ledere global med en passion for omstillingsprocesser. Han har også værdifulde erfaringer fra transportindustrien. Vi er heldige, at Ibrahim vil med i vores ledelse, hvor han vil bidrage til Maersk Tankers' strategi og spændende rejse fremadrettet," siger topchef Robert M. Uggla i denne meddelelse.

Læs mere om Maersk Tankers it-strategi her: CIO gør klar til at barbere Maersk Tankers: ”Jeg vil mere tro på, at vi kan lande nede under 20 systemer”.

Tidligere it-topchefer køber ejendomme for trecifret millionbeløb i Odense

De tidligere topchefer for Danoffice IT, Per-Erik Edvard Svehag og Steen Nielsen, køber via fonden Dangroup Invest hele Odense Ejendomsselskabs portefølje på i alt 14.000 kvadratmeter fordelt på 194 lejemål, skriver Ejendomswatch.

De to fynboer har oprettet Dangroup Invest med en formue på en halv milliard kroner. Via fonden har de også investeret i sol-energi.

De blev rige, da de i fjor solgte Svendborg-baserede Danoffice IT til kapitalfonden Agilitas efter 22 år.

Det kan du læse mere om her: Danoffice IT’s mangeårige direktør trækker sig efter salg til kapitalfond: Her er planen for selskabet.

Apple køber musik-analyse-firmaet Asaii

Apple har i al hemmelighed købt det amerikanske startup-selskab Asaii, som står bag to machine learning-baserede løsninger til musikbranchen.

Det drejer sig om dels et analyseværktøj til musikbranchens talentspejdere - A&R-folk - som de kan anvende til at opdage og scoute efter interessante bands og musikere, dels en API til integration af den intelligente anbefalings-løsning til de forskellige musiktjenester.

Asaii-platformen trækker data fra eksempelvis Facebook, Twitter, Instagram, Apple Music, Spotify, YouTube og SoundCloud i jagten på endnu uopdagede talenter.

Pris: Angiveligt under 100 millioner dollar.

Pizza-robotter fra Odense

Fynske Universal Robots har sammen med franske Ekim bygget to pizza-robotter, som helt uden mel-hvide hænders mellemkomst kan fremstille pizzaer, skriver bladet Jern- Maskinindustrien.

Pizza-robotten, der hedder Pazzi, kan fremstille 10 pizzaer på samme tid ud fra en samlet database på 10 millioner opskrifter (og jo, så mange forskellige sammensætninger af toppings findes der altså)

“Formålet med Pazzi-projektet har været at udvikle en robot til den del af catering-branchen placeret på stationer, i lufthavne og andre knudepunkter, hvor serveringen gerne må gå lidt stærkt,” skriver bladet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere