TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Morgen-briefing: TDC får kritik af Datatilsynet / Dansk Google-boss har kurs mod stor bestyrelsespost / Amazon opruster med nyt opkøb / Paris lægger sag an mod Airbnb

TDC får kritik af Datatilsynet for at logge oplysninger om danske borgere. Dansk Google-boss har kurs mod stor bestyrelsespost. Amazon opruster på Alexa-fronten med nyt opkøb, og så lægger Paris sag an mod Airbnb.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

TDC får kritik af Datatilsynet
Mægtige TDC får stærk kritik af Datatilsynet for i årevis at have "logget" danske mobilkunders placering.

Det skriver Version2.

Det er resultatet af en den tre år lange sag, som er blevet udkæmpet mellem TDC og internetaktivisten Christian Panton.

I sagens afgørelse fremgår det således, at TDC får en på lampen af Datatilsynet, der udtrykker "alvorlig kritik".

Logningen af kundernes placering på baggrund af data fra telemaster er ifølge Datatilsynet i strid med GDPR-reglernes bud om at minimere insamlingen af data.

Alligevel smækker Datatilsynet ikke en bøde i ansigtet på TDC til ærgrelse for Panton, der dog er glad for, at have på skrift, at TDC ikke må "overvåge" kunderne via mastoplysningerne.

"På den anden side var vi i forbindelse med GDPR blevet lovet skærpede sanktioner, og i forhold til det, er en alvorlig kritik let," siger Christian Panton til Version2.

Læs mere om sagen her: Erhvervsstyrelsen fastslår: TDC har lov til konstant at logge din smartphone

Dansk Google-boss har kurs mod stor bestyrelsespost
Hos en af verdens største logistikvirksomheder, DSV, har man kig på den danske Google-boss, Malou Aamund.

Det skriver Finans.

Når virksomheden afholder sin generalforsamling om en måneds tid, vil man således foreslå Aamund som nyt medlem af bestyrelsen.

Hvis det bliver vedtaget, at den 49-årige danske Google-spids skal indtage en plads i bestyrelseslokalet hos DSV, er det langt fra hendes første plads.

Udover at være øverstbefalende på Google's vegne i Danmark, er Malou Aamund desuden bestyrelsesformand for Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram og bestyrelsesmedlem i Navico Group.

Derudover har hun erfaring fra en række tunge stillinger hos Microsoft, og IBM’s danske afdeling.

Læs mere her: Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia: Massevis af job på vej - se billeder her

Amazon opruster med nyt opkøb
Der går sjældent en dag uden, at man kan overbringe en nyhed fra giganten Amazon, der virker til at have gang i alverdens sager for tiden.

I går overvejede virksomheden placeringen af sit nye hovedkvarter, mens Amazon i dag hiver checkhæftet frem og gør klar til endnu et opkøb. For Amazon drejer det sig om at få overtaget virksomheden Eero, der laver Mesh-routere

Det skriver The Verge.

Eksperter anser opkøbet for et forsøg fra Amazons side på at opruste, når det kommer til kundernes smart homes. Det vil i hvert fald gøre det nemmere for brugerne at styre deres Alexa-devices, hvis næste led i kæden, altså routeren, også er fra Amazon.

"Vi er meget imponerede over Eero-holdet og hvor hurtigt de har udviklet en WiFi-løsning, der bare virker," lyder det fra Amazon-spidsen Dave Limp.

Læs mere her: Amazon arbejder på nyt stort projekt: Vil udvikle streamingtjeneste for computerspil

Paris lægger sag an mod Airbnb
Franskmændene slipper ikke grebet om it-giganterne. Først stangede nationens datatilsyn en bøde på 500 millioner euro ud til Google, og nu har den franske hovedstad så slået kløerne i udlejningsplatformen Airbnb.

Det skriver Techchrunch med henvisning til det franske medie JDD.

Lederne af Paris havde i forvejen løftet pegefingeren overfor platformen, der gør almindelige borgere i stand til at leje deres lejligheder ud til turister. Men nu bliver det alvor. Borgmesteren i byen har således oplyst, at man anklager Airbnb for at have overtrådt reglerne, og byen kræver en bøde udskrevet på 14,2 millioner dollar.

De nuværende regler betyder, at man ikke må låne sin lejlighed i Paris ud i mere end 120 dage om året, og hvis man i første omgang ønsker at leje sin bolig ud, skal man først kontakte bystyret, der så løbende holder øje med hvor tit, der sover gæster i lejligheden.

Alligevel har man fra bystyrets side fundet mere end 1.000 lejligheder, man ikke mener overholder reglerne. De kan nu se frem til at skulle dele en bøde med Airbnb på op mod 12.500 euro.

Hos Airbnb giver man ikke så let op. Her er man nemlig ikke enig i reglerne, så det sidste ord er næppe sagt i den sag.

Læs mere her: Til næste år vil Airbnb indberette alle sine danske brugere til Skat


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.