Morgen-briefing: TDC får kritik af Datatilsynet / Dansk Google-boss har kurs mod stor bestyrelsespost / Amazon opruster med nyt opkøb / Paris lægger sag an mod Airbnb

TDC får kritik af Datatilsynet for at logge oplysninger om danske borgere. Dansk Google-boss har kurs mod stor bestyrelsespost. Amazon opruster på Alexa-fronten med nyt opkøb, og så lægger Paris sag an mod Airbnb.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen.

TDC får kritik af Datatilsynet
Mægtige TDC får stærk kritik af Datatilsynet for i årevis at have "logget" danske mobilkunders placering.

Det skriver Version2.

Det er resultatet af en den tre år lange sag, som er blevet udkæmpet mellem TDC og internetaktivisten Christian Panton.

I sagens afgørelse fremgår det således, at TDC får en på lampen af Datatilsynet, der udtrykker "alvorlig kritik".

Logningen af kundernes placering på baggrund af data fra telemaster er ifølge Datatilsynet i strid med GDPR-reglernes bud om at minimere insamlingen af data.

Alligevel smækker Datatilsynet ikke en bøde i ansigtet på TDC til ærgrelse for Panton, der dog er glad for, at have på skrift, at TDC ikke må "overvåge" kunderne via mastoplysningerne.

"På den anden side var vi i forbindelse med GDPR blevet lovet skærpede sanktioner, og i forhold til det, er en alvorlig kritik let," siger Christian Panton til Version2.

Læs mere om sagen her: Erhvervsstyrelsen fastslår: TDC har lov til konstant at logge din smartphone

Dansk Google-boss har kurs mod stor bestyrelsespost
Hos en af verdens største logistikvirksomheder, DSV, har man kig på den danske Google-boss, Malou Aamund.

Det skriver Finans.

Når virksomheden afholder sin generalforsamling om en måneds tid, vil man således foreslå Aamund som nyt medlem af bestyrelsen.

Hvis det bliver vedtaget, at den 49-årige danske Google-spids skal indtage en plads i bestyrelseslokalet hos DSV, er det langt fra hendes første plads.

Udover at være øverstbefalende på Google's vegne i Danmark, er Malou Aamund desuden bestyrelsesformand for Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram og bestyrelsesmedlem i Navico Group.

Derudover har hun erfaring fra en række tunge stillinger hos Microsoft, og IBM’s danske afdeling.

Læs mere her: Google bygger datacenter til 4,5 milliarder kroner i Fredericia: Massevis af job på vej - se billeder her

Amazon opruster med nyt opkøb
Der går sjældent en dag uden, at man kan overbringe en nyhed fra giganten Amazon, der virker til at have gang i alverdens sager for tiden.

I går overvejede virksomheden placeringen af sit nye hovedkvarter, mens Amazon i dag hiver checkhæftet frem og gør klar til endnu et opkøb. For Amazon drejer det sig om at få overtaget virksomheden Eero, der laver Mesh-routere

Det skriver The Verge.

Eksperter anser opkøbet for et forsøg fra Amazons side på at opruste, når det kommer til kundernes smart homes. Det vil i hvert fald gøre det nemmere for brugerne at styre deres Alexa-devices, hvis næste led i kæden, altså routeren, også er fra Amazon.

"Vi er meget imponerede over Eero-holdet og hvor hurtigt de har udviklet en WiFi-løsning, der bare virker," lyder det fra Amazon-spidsen Dave Limp.

Læs mere her: Amazon arbejder på nyt stort projekt: Vil udvikle streamingtjeneste for computerspil

Paris lægger sag an mod Airbnb
Franskmændene slipper ikke grebet om it-giganterne. Først stangede nationens datatilsyn en bøde på 500 millioner euro ud til Google, og nu har den franske hovedstad så slået kløerne i udlejningsplatformen Airbnb.

Det skriver Techchrunch med henvisning til det franske medie JDD.

Lederne af Paris havde i forvejen løftet pegefingeren overfor platformen, der gør almindelige borgere i stand til at leje deres lejligheder ud til turister. Men nu bliver det alvor. Borgmesteren i byen har således oplyst, at man anklager Airbnb for at have overtrådt reglerne, og byen kræver en bøde udskrevet på 14,2 millioner dollar.

De nuværende regler betyder, at man ikke må låne sin lejlighed i Paris ud i mere end 120 dage om året, og hvis man i første omgang ønsker at leje sin bolig ud, skal man først kontakte bystyret, der så løbende holder øje med hvor tit, der sover gæster i lejligheden.

Alligevel har man fra bystyrets side fundet mere end 1.000 lejligheder, man ikke mener overholder reglerne. De kan nu se frem til at skulle dele en bøde med Airbnb på op mod 12.500 euro.

Hos Airbnb giver man ikke så let op. Her er man nemlig ikke enig i reglerne, så det sidste ord er næppe sagt i den sag.

Læs mere her: Til næste år vil Airbnb indberette alle sine danske brugere til Skat


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Her er verdens 10 bedste outsourcing-leverandører: Se listen her
For tredje år i træk vinder samme it-outsourcingleverandør førstepladsen på liste over verdens bedste. 85 leverandører er blevet vurderet inden for 26 kategorier for at kunne skære feltet ind til de 10 bedste. Se hele listen her.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Dit netværk holder dig tilbage! Sådan gør du Virtual Cloud Network skarpere
I vor tids teknologi er kun én ting konstant: Udviklingen. Vi er midt i en digital disruption, som transformerer alle industrier, alle virksomheder og alle teams. Så hvad gør I? I dette white paper kigger vi nærmere på, hvad det kræver for at få en succesfuld digital transformation. Hvordan du kan tilpasse services på dage i stedet for måneder, fleksibiliteten i at kunne reagere på feedback og muligheder i realtid, og hurtigheden og forudsigelsen til at kunne levere en bedre og mere værdifuld kundeservice.