Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Erik Damgaards Uniconta lander igen millionunderskud / Søren Pind indtræder i DI Digitals bestyrelse / Datatilsynet giver gymnasie "alvorlig kritik" efter eksamensovervågning

Erik Damgaards Uniconta lander igen millionunderskud / Søren Pind indtræder i DI Digitals bestyrelse / Datatilsynet giver Gymnasie "alvorlig kritik" efter eksamensovervågning / IT-Branchen lancerer standardkontrakter

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing, hvor du får dagens it-nyhedsoverblik serveret med morgenkaffen.

Denne morgen ligger vi ud med en tur forbi Erik Damgaards nyeste projekt, der stadig har et stykke vej til at blive et milliardforetagende, som det han og broren tidligere har bedrevet.

Erik Damgaards Uniconta lander igen millionunderskud

Det cloud-baserede økonomisystem Uniconta har aflagt regnskab, der viser et underskud på 14,3 millioner kroner på bundlinjen for 2018.

De røde tal på bundlinjen er genkendelige fra året før, hvor samme resultat lå på -14,1 millioner kroner.

Manden bag selskabet er Erik Damgaard, der er bedst kendt for sammen med sin bror Preben Damgaard, at have solgt Navision til Microsoft, hvilket gjorde brødrene til mangemillionærer.

Omsætningen i Uniconta steg til 11,4 millioner kroner, hvor tallet til sammenligning lå på 8,7 millioner kroner for 2017.

"Da jeg startede i 2016, var vi otte, nu er vi omkring 30. I år øges omsætningen yderligere, men vi holder omkostningerne, så underskuddet bliver mindre. Og næste år vender det. Men det kommer ikke til at eksplodere. Markedet er et helt andet i dag, end da brormand og jeg i sin tid drev virksomhed sammen," siger Erik Damgaard til Dagbladet Børsen.

Søren Pind indtræder i DI Digitals bestyrelse

Den tidligere toppolitiker Søren Pind er på DI Digitals generalforsamlingen i går den 21. maj blevet valgt ind i bestyrelsen.

Det skriver DI Digital i en pressemeddelelse.

Den tidligere Venstre-profil forlod posten som forsknings- og uddannelsesminister tilbage i maj sidste år. I dag er han bestyrelsesformand i Langkjaer Cyber Defence.

Cybersikkerhedsvirksomheden er stiftet af tidligere medarbejdere fra Forsvaret, der er specialister i cybersikkerhed, hvor de sælger til såvel offentlige som private kunder.

Søren Pind indgår nu i bestyrelse, hvor flere prominente topchefer fra it-branchen også har en stol.

På generalforsamlingen blev Jesper Eiby Christoffersen, der er administrerende direktør i undervisningsportalen Clio, også valgt til bestyrelsen.

Datatilsynet giver gymnasie "alvorlig kritik" efter brug af eksamensovervågning

Fredericia Gymnasium modtager alvorlig kritik af datatilsynet for behandling af personoplysninger.

Det drejer sig om gymnsiets brug af programmet Examcookie, der blev installeret på elevers computere i forbindelse med eksamener.

Det skriver Datatilsynet i afgørelsen.

Programmet kan overvåge eleves adfærd på computeren under eksaminer, hvilket skal mindske snyd ved prøverne.

Ifølge Datatilsynet har gymnasiet ikke redegjort tilstrækkeligt for, i hvilken grad de indsamlede oplysninger var relevante og nødvendige i forhold til formålet om at opdage og forebygge eksamenssnyd.

"Datatilsynet bemærkede, at sagen efterlod et indtryk af, at Fredericia Gymnasium ikke var bevidst om omfanget af behandlingen og måden, hvorpå elevernes personoplysninger blev behandlet, og at det ikke stod Datatilsynet klart, om Fredericia Gymnasium havde overvejet, om brugen af Examcookie kunne ske inden for rammerne af de databeskyttelsesretlige regler."

"Dette fandt Datatilsynet i sig selv kunne have givet anledning til kritik," står der i afgørelsen.

IT-Branchen lancerer standardkontrakter

Interesseorganisationen IT-Branchen har udarbejdet en ny standardkontrakt, som skal spare it-selskaberne tid og penge.

Det skriver IT-Branchen i en nyhed.

Det kan være dyrt og besværligt for arbejdsgiveren, hvis kontrakterne ikke udarbejdes ordentligt. Derfor har brancheorganisationen lavet den nye kontrakt, som selskaberne kan tage udgangspunkt i, lyder det.

"For at undgå at stå med håret i postkassen eller i en potentielt dyr retssag, kan man derfor roligt bruge en standardkontrakt som udgangspunkt."

"I princippet er en standardkontrakt bare nogle tanker som professionelle jurister har tænkt for dig, for virksomheden og for dem du skal arbejde sammen med," står der i nyheden.

Standardkontrakten vil således fungere som et "idékatalog" til, hvad en speficik kontrakt skal indeholde.