Forældre holder børn hjemme efter bombetrusler vælter ind gennem misbrugt Aula: Se hele listen over de ramte skoler her

Otte danske folkeskoler er nu blevet udsat for bombetrusler gennem Aula. Flere forældre holder fredag børn hjemme fra skole i Vordingborg.

"Skolens Aula er blevet hacket, dette har givet en del postyr, men man kan som forælder logge ind og læse mere på Aula ."

Den besked kan lige nu læses på Nysted Skoles Facebook-side.

Skolen på Lolland er den seneste af en række folkeskoler, der er blevet udsat for falske bombetrusler via folkeskolernes nye kommunikationsplatform, Aula.

Vagtchefen hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi oplyser til TV 2 Øst, at lokalpolitiet er til stede på Gåsetårnsskolens afdeling Islinge i Vordingborg og Nysted Skole, der er blevet udsat for truslerne.

Vagtchefen understreger, at bombetruslerne er falsk alarm, men alligevel har flere forældre fredag morgen valgt at holde deres børn hjemme fra skolen i Vordingborg.

Læs også: Ny skole modtager bombetrusler via Aula

Her er listen over de udsatte skoler
Mandag 18. november blev Tingstrup Skole i Thisted og Klarup Skole i Nordjylland, som de første danske folkeskoler udsat for bombetrusler gennem Aula, men i den efterfølgende uge er det samme sket for en række danske folkeskoler.

Her er listen over de otte folkeskoler, der har været udsat for bombetrusler fremsat via Aula, og hvor det fremgår, at særligt skolerne i Hjørring Kommune har været hårdt ramt:
  • Tingstrup Skole i Thisted Kommune.
  • Klarup Skole i Aalborg Kommune.
  • Højene Skole i Hjørring Kommune.
  • Lundergaardskolen i Hjørring Kommune.
  • Bjergby Skole i Hjørring Kommune.
  • Nordvestskolen i Hjørring Kommune.
  • Hadsund Skole i Mariagerfjord Kommune.
  • Juelsminde Skole i Hedensted Kommune.
Læs også: Flere danske skoler har modtaget bombetrusler gennem Aula

Aula medfører potentiel ekstraregning
21. oktober blev Aula, der er danmarkshistoriens største kommunale it-projekt taget i brug af 1.600 folkeskoler over hele Danmark.

Prisen for projektet forventes at blive på op imod 400 millioner kroner til leverandøren Netcompany, og platformen skal efter have to millioner brugere i Danmark, når den er i fuld drift.

Til sammenligning menes Facebook at have mellem tre og fire millioner brugere i Danmark.

En række følgeomkostninger betyder dog, at den samlede regning for projektet til de danske skatteydere sandsynligvis bliver væsentligt højere end det beløb, som Kombit betaler til Netcompany.

Det kan du læse mere om her: Aula efterlader ekstraregning på kommunernes bord - men Kombit aner ikke, hvor stor den bliver: Her er de glemte udgifter


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan skaber du mere effektive forretningsprocesser med automatisering
Virksomheder skal kunne håndtere enorme mængder af data, hvilket har affødt et behov for smartere og mere effektive løsninger til håndtering af de daglige, ensformige og rutineprægede processer. Hvor disse opgaver tidligere kunne klares via manuel arbejdskraft, kalder markedets udvikling og efterspørgsel nu i højere grad på automatiserede alternativer. Og det er netop her, at process mining kommer ind i billedet som et operativt værktøj til at kunne maksimere procesautomatiseringernes samlede effekt og afkast – gennem visualisering og analyse af dit komplekse dataflow. I dette whitepaper kan du lære om koblingen mellem procesoptimering og process mining – et intelligent optimeringsværktøj, der giver dig mulighed for at spore og visualisere dine data, så de bliver analyserbare og kan udnyttes til procesoptimering og til at eliminere dine digitale omveje.