Artikel top billede

(Foto: iStockphoto/Lisa Klumpp)

Forældre holder børn hjemme efter bombetrusler vælter ind gennem misbrugt Aula: Se hele listen over de ramte skoler her

Otte danske folkeskoler er nu blevet udsat for bombetrusler gennem Aula. Flere forældre holder fredag børn hjemme fra skole i Vordingborg.

"Skolens Aula er blevet hacket, dette har givet en del postyr, men man kan som forælder logge ind og læse mere på Aula ."

Den besked kan lige nu læses på Nysted Skoles Facebook-side.

Skolen på Lolland er den seneste af en række folkeskoler, der er blevet udsat for falske bombetrusler via folkeskolernes nye kommunikationsplatform, Aula.

Vagtchefen hos Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi oplyser til TV 2 Øst, at lokalpolitiet er til stede på Gåsetårnsskolens afdeling Islinge i Vordingborg og Nysted Skole, der er blevet udsat for truslerne.

Vagtchefen understreger, at bombetruslerne er falsk alarm, men alligevel har flere forældre fredag morgen valgt at holde deres børn hjemme fra skolen i Vordingborg.

Læs også: Ny skole modtager bombetrusler via Aula

Her er listen over de udsatte skoler

Mandag 18. november blev Tingstrup Skole i Thisted og Klarup Skole i Nordjylland, som de første danske folkeskoler udsat for bombetrusler gennem Aula, men i den efterfølgende uge er det samme sket for en række danske folkeskoler.

Her er listen over de otte folkeskoler, der har været udsat for bombetrusler fremsat via Aula, og hvor det fremgår, at særligt skolerne i Hjørring Kommune har været hårdt ramt:

  • Tingstrup Skole i Thisted Kommune.
  • Klarup Skole i Aalborg Kommune.
  • Højene Skole i Hjørring Kommune.
  • Lundergaardskolen i Hjørring Kommune.
  • Bjergby Skole i Hjørring Kommune.
  • Nordvestskolen i Hjørring Kommune.
  • Hadsund Skole i Mariagerfjord Kommune.
  • Juelsminde Skole i Hedensted Kommune.
Læs også: Flere danske skoler har modtaget bombetrusler gennem Aula

Aula medfører potentiel ekstraregning

21. oktober blev Aula, der er danmarkshistoriens største kommunale it-projekt taget i brug af 1.600 folkeskoler over hele Danmark.

Prisen for projektet forventes at blive på op imod 400 millioner kroner til leverandøren Netcompany, og platformen skal efter have to millioner brugere i Danmark, når den er i fuld drift.

Til sammenligning menes Facebook at have mellem tre og fire millioner brugere i Danmark.

En række følgeomkostninger betyder dog, at den samlede regning for projektet til de danske skatteydere sandsynligvis bliver væsentligt højere end det beløb, som Kombit betaler til Netcompany.

Det kan du læse mere om her: Aula efterlader ekstraregning på kommunernes bord - men Kombit aner ikke, hvor stor den bliver: Her er de glemte udgifter