(Foto: Dan Jensen)

Nordiske virksomheder bør bruge deres teknologi bedre: Her er tre gode råd til dem

Klumme: Kun med investeringer i ny teknologi kan danske virksomheder få handlerum til at omfavne den digitale transformation, der er nødvendig for deres fremtid og overlevelse

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribentens synspunkter.

Teknologiske løsninger som SAP, automation og cloud kan give nordiske virksomheder et tiltrængt forspring, når det kommer til at reducere udgifter og finde nye muligheder for besparelser.

Det har de brug for.

Nordiske virksomheder halter bagefter, når det kommer til at styre deres omkostninger effektivt. Ni ud af ti af dem når ikke de sparemål, de har fastlagt.

Til sammenligning gælder det otte ud af ti amerikanske virksomheder. Det viser en analyse fra Deloitte baseret på svar fra 414 topledere fordelt på 11 europæiske lande.

Vi møder mange af disse virksomheder. En del har allerede implementeret relativt nemme initiativer over årene.

Nu står de overfor strukturelle udfordringer og barrierer, der ofte kun kan overkommes med komplekse løsninger. For selvom deres bogholderi er blevet digitalt, er der lang vej til de digitale løftestænger, der for alvor kan bringe dem op i en anden liga. Leverandørhåndtering, workflowløsninger og proaktiv brug af Big Data.

Danske virksomheder har viljen, men mangler værktøjer
Indrømmet. Den slags kan være svært at lykkes med. Men nogle gange handler det om bare at gå i gang.

Værktøjerne til at understøtte beslutningstagning er blevet langt mere avancerede, samtidig med at indgangsbarriererne er blevet lavere, både når det kommer til prisskilt og implementeringskompleksitet.

For eksempel er det i dag muligt, selv for små og mellemstore virksomheder, automatisk at klassificere indkøbsdata og screene forskellige muligheder for besparelser. De kan systematisere, effektivisere og automatisere deres processer, uanset om det handler om kundeservice, lager, indkøb, salg eller læringsforløb for medarbejderne.

Der findes ligeledes avancerede simuleringsværktøjer til at balancere beslutninger på tværs af værdikæden. Og det er muligt med intelligent overvågning af f.eks. lønniveauer i organisationen.

Tidligere har det krævet massive investeringer at komme i luften med sådanne værktøjer, men det behøver ikke længere være tilfældet. Værktøjerne er relativt lette at gå til i dag og tilgængelige for alle størrelser af virksomheder.

Digitale teknologier kan levere dramatiske forbedringer i konkurrenceevne, effektivitet og som resultat heraf med tiden også markant omkostningsstyring. Det er investeringer, der ofte er omfangsrige og tidskrævende.

Men kun med investeringer i ny teknologi kan danske virksomheder få handlerum til at omfavne den digitale transformation, der er nødvendig for deres fremtid og overlevelse.

1: Find dataheltene og heltinderne
Har I begravet kompetente medarbejdere i operationelle opgaver og rutineopgaver? Sørg for at styrke de strategiske, teknologiske og analytiske kompetencer, der er i jeres organisation.

2: Kom ud af PowerPointen
Kom væk fra de store spareprogrammer. Gør op med PowerPoint-fabrikken og kom over i de værktøjer, der skaber reel indsigt og derigennem konkurrencemæssige fordele.

3: Vælg den rigtige partner
På et tidspunkt leder jeres analyse jer til handling. Sørg for at vælge den rette, teknologiske partner til at løfte jeres forretning. Find en samarbejdspartner, der både kan tale forretning og teknologi. De giver ikke mening hver for sig.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.


Premium
Sådan har Matas fået den digitale tilstedeværelse til at eksplodere på tre år
Matas er på få år strøget ind som et af de fem mest kendte, danske brands på nettet. Det er sket gennem en ambitiøs strategi, fortæller ecommerce-direktør Brian Andersen til Computerworld.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.