Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Dystre udsigter for Intel trods fantastisk regnskab - udvikling af ny vital Intel-teknologi bliver et helt år forsinket

Intel leverer solidt kvartals-regnskab, men fremtidsudsigterne på chip-området ser mere dystre ud. For udviklingen af den afgørende 7nm-teknologi er nu et helt år forsinket.

Udviklingen af Intels nye produktionsmetode 7nm bliver et helt år forsinket.

Sådan lyder den dystre melding fra Intel samtidig med, at selskabet præsenterer et ret solidt resultat for dets andet kvartal.

Intel meddeler, at omsætningen for andet kvartal er steget med 20 procent i forhold til tilsvarende kvartal i fjor til nu 19,7 milliarder dollar.

Indtjeningen er steget med hele 29 procent til nu 5,1 milliarder dollar.

Topchef Bob Swan betegner da også kvartalet som ‘fantastisk’ og ‘et godt stykke over vores forventninger.’

Fremgangen har været drevet af ikke mindst øget efterspørgsel efter chip til cloud-området, pcer og udbygningen af 5G-området.

“I vores stedse mere digitaliserede verden er Intel-teknologi afgørende for næsten alle industrier på denne planet,” lyder det fra topchefen.

Ny roadmap

Men der er altså malurt i bægeren midt i denne søde tid for Intel.

For selskabet er nødt til at bygge helt om på sin roadmap, hvilket betyder, at Intel kan komme til at halte langt efter sine konkurrenter i det konstante udviklings-kapløb på chipområdet.

For selskabet meddeler, at den vitale overgang til 7nm fremstillings-teknologi bliver et år forsinket i forhold til de oprindelige planer.

Istedet sætter Intel nu ind på at udvikle produktions-teknologi til den efterfølgende 10nm fremtstillnings-teknologi.

Intel forventer, at de første 10nm-baserede processorer vil være klar til produktion snart under navnet Tiger Lake.

Senere på året vil følge 10nm-baserede server-CPU’er med navnet Ice Lake.

Stærkt forsinket

Dernæst skal vi helt hen til efteråret 2021, før Intel planmæssigt vil lancere de første 10nm-baserede pc-processorer under navnet Alder Lake samt en nyudviklet 10nm-baseret server-CPU med navnet Sapphire Rapids.

Ifølge teknologistet Tomshardware siger Bob Swan, at Intel har opdaget en fejl i 7nm-processerne, der har ført til forsinkelserne.

Derfor har selskabet nu iværksat sin nødplan, der blandt andet betyder, at selskabet vil anvende støbeforme fra eksterne leverandører til den kommende 7nm-baserede Ponte Vecchio GPU.

De vil først være klar til salg i enten slutningen af 2021 eller begyndelsen af 2022 - det eksakte tidspunkt er uklart.

I 2023 vil Intel lancere sin 7nm-baserede server-chip med navnet Granite Rapids. Den var oprindeligt planlagt til lancering i 2022.

Til sammenligning venter konkurrenten AMD at lancere sin første 5nm processor, Genoa, allerede i 2022, mens TSMC sigter efter 3nm i samme periode.

Du finder hele meddelelsen fra Intel her.

Du kan læse mere om, hvad den markante forsinkelse af 7nm fremstillingsteknologier kan få af betydning for Intel senere på cw.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere