Snart vil du kunne opbevare 20 terabyte på en almindelig harddisk: Seagate på vej med revolution

Inden året rinder ud, vil harddiskproducenten Seagate bryde grænsen for, hvor meget plads en enkel harddisk kan rumme.

Mens verden i stigende grad søger væk fra klassiske harddiske, udvikles teknologien fortsat.

Det vil harddiskproducenten Seagate bevise inden udgangen af året, hvor selskabet vil introducere sine første harddiske med såkaldt HAMR-teknologi (Heat assisted magnetic recording).

Med den særlige varmebaserede teknik vil producenten kunne fremstille diske med op til 20 terabyte i et enkel 3,5 tommers drev, skriver Techradar Pro.

Serien, som er døbt ’Exos 20+’, udkommer i første ombæring i kapaciteter på 18 og 20 terabyte.

Performance-mæssigt vil de spinde med 7200 rpm, levere læsehastigheder på 261 megabyte per sekund og forbruge 12 watt.

Seagate oplyser indtil videre ikke noget om, hvad der kan forventes af IOPS-målinger fra de nye diske.

Sideløbende med sine første HAMR-drev vil Seagate lancere ’Mach.2’ serien, som rummer to aktuatorer, der på papiret har potentialet til at fordoble læse og skriveoperationers hastighed.
Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.