Teleminister Dan Jørgensen (S) afviser 5G-skeptikere: Der er ingen grund til at frygte 5G-udrulning i Danmark

Der er ingen grund til at frygte de helbredsmæssige konsekvenser af 5G-udrulningen, som ifølge ministeren er helt afgørende for den teknologiske udvikling i Danmark, fastslår klima- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) over for 5G-skeptikere.

Dan Jørgensen (S), der er klima- energi og forsyningsminister, slår fast, at danskerne ikke bør have helbredsmæssige bekymringer ved at anvende 5G eller andre trådløse teknologier.

Det skriver ministeren i et svar, som Klima, Energi og Forsyningsudvalget har stillet ham på vegne af den private 5G-kritiske organisation med navnet Rådet for Helbredssikker Kommunikation.

Ministeren meddeler i svaret, at de danske myndigheder løbende fører tilsyn og sikrer sig, at de europæiske grænseværdier bliver overholdt.

De er ifølge ministeren fastsat efter et forsigtighedsprincip, hvilket vil sige, at de er fastsat med bred margen.

Grænseværdier overholdes
Målinger, som Rambøll tidligere på året foretog for TDC, bekræftede ligeledes, at strålingen fra teleselskabets 5G-master lå langt under grænseværdierne.

Læs mere her: Første danske måling af 5G-mast: 5G-stråling ligger langt under grænseværdier

”Energistyrelsen, som fører tilsyn med, at grænseværdierne overholdes, har oplyst mig, at grænseværdierne i dag er overholdt de steder, hvor mennesker færdes og opholder sig," meddeler Dan Jørgensen til 5G-skeptikerne.

Han skriver desuden, at det på samme måde er Sundhedsstyrelsens vurdering, at de nuværende grænseværdier "er på et forsvarligt niveau, og at man derfor ikke skal være bekymret for sit helbred, når man bruger trådløs teknologi,” skriver Dan Jørgensen i svaret.

Minister: En nødvendig teknologisk udvikling
Den 5G-kritiske forening skriver i sit brev, at den ønsker, at den danske 5G-udrulning bliver sat i bero.

Men det bliver klart afvist af ministeren.

”Jeg er af den overbevisning, at udrulningen af 5G er med til at understøtte en helt nødvendig teknologisk udvikling i Danmark. 5G er en forbedring af tidligere mobilteknologi, som sikrer, at vi i fremtiden vil opleve højere hastigheder og kortere svartid i mobilnettene, og det kan skabe et væld af nye teknologiske muligheder. Jeg mener således ikke, at vi skal begrænse udrulningen af 5G,” skriver han i sit brev.

Du finder hele Dan Jørgensens svar til 5G-skeptikerne i Rådet for Helbredssikker Kommunikation ved klikke her.

Læs også: Efter voldelige 5G-angreb i Storbritannien: Danske teleselskaber melder om fred og ro for 5G-aktivisterPremium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.