Inde i Maskinen: Det vigtigste fra Microsoft Ignite, Nordea fyrer 125 it-folk - og hvad er Schrems II egentlig?

Podcast - Inde i Maskinen: Microsofts store og dagsordensættende Ignite-konference har sidste dag i dag. Det er her Microsoft deler store nyheder. Computerworlds teknologiredaktør, Niels de Boissezon, har siddet klistret til skærmen, og har de vigtigste pointer med til os.

Inde i maskinen er en ugentlig podcast fra Computerworld. Med Inde i maskinen tager vi hver uge et skridt tilbage og ser på ugens it-historier

Hvad sker der? Hvorfor sker det? Og hvad er for tendenser, trends og begivenheder der ligger bag?

Alt sammen ting vi normalt dækker på Computerworld.dk - men med Inde i Maskinen får du også historien bag ved.

Denne gang handler det om tre ting, der optager it-Danmark.

1) Microsofts store og dagsordensættende Ignite-konference har sidste dag i dag. Det er her, at Microsoft deler store nyheder. Teknologiredaktør Niels de Boissezon har siddet klistret til skærmen og har de vigtigste pointer med til os. Det handler blandet om Azure, Teams og lidt om fremtiden for Windows.

2) Nordea har fyret 125 danske it-folk. Hvad går det ud på? Og er der en tendens, som man skal lægge mærke til? Jakob Schjoldager, erhvervs- og ledelsesredaktør på Computerworld, har dækket sagen og har et par observationer med i studiet.

3) Og så er der hele balladen om Schrems II. For den stigende regulering har betydning for både outsourcing og cloud-drift: "Du har et problem, hvis du outsourcer en funktion, der har adgang til persondata" fortalte en it-advokat for nylig til Computerworld. Men hvad er det reelt, at Schrems II går ud på - og hvad sker der nu? Vært på episoden er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Husk også du kan abonnere på Inde i maskinen på iTunes (link), Spotify (link), Google Podcast (link) eller RSS (link).

Har du kommentarer eller forslag til podcasten er du velkommen til at skrive til lja@cw.dk.

Lyt videre: Du finder alle Inde i maskinen-podcast her
Premium
Microsoft opgiver milliardkøb af gamer-chatplatform med tusindvis af danske brugere
I marts forlød det, at Microsoft var svært interesseret i at købe chatplatformen Discord for over 10 milliarder dollar. Men planen er tilsyneladende gået i vasken.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Netteam ProSupport webinar
Er du IT-ansvarlig i en mindre eller mellemstor virksomhed? På dette webinar giver vi vores deltagere en fuld opdatering på de mest relevante områder inden for netværk og IT-sikkerhed sammen med Cisco.