Artikel top billede

USA vil indføre straftold mod andre lande som reaktion på beskatning af amerikanske tech-firmaer

USA vil indføre straftold på produkter fra blandt andet Storbritannien, Østrig, Italien og Spanien som reaktion på, at landene har indført særlige skatter på produkter fra amerikanske tech-firmaer.

USA vil indføre straftold mod produkter fra seks lande som en direkte reaktion på, at de pågældende lande vil indføre særlig beskatning mod amerikanske tech-firmaer.

USA meddeler dog i samme ombæring, at man vil suspendere de pågældende afgifter i seks måneder.

Det sker i håbet om, at USA kan finde en mindelig løsning med de seks lande, som er Storbritannien, Østrig, Indien, Italien, Spanien og Tyrkiet.

Til Washington Post siger Katherine Tai fra det amerikanske handelsministerium, at USA håber at kunne finde en “multilateral løsning på en vifte af områder, som er relateret til international beskatning.”

Hvor skal beskatningen ligge?

Den amerikanske ide om straftold på produkter fra de seks lande stammer helt tilbage fra Donald Trumps tid.

Katherine Tai siger til avisen, at USA nu har konkluderet, at afgifterne er rimelige og kan retfærdiggøres.

De seks lande har indført særlig beskatning på digitale services med særligt fokus på selskaber som Alphabet, Facebook og de øvrige store amerikanske selskaber.

Det er sket i en form for frustration over, at det har trukket ud med at finde en bred løsning i det internationale politiske system.

Her har flere især europæiske lande forlangt, at de store tech-selskaber betaler mere i skat i de lande, hvor de henter deres omsætning fremfor at spekulere skattemæssigt i deres internationale setup.

Ifølge Washinton Post har flere lande meddelt, at de vil suspendere deres nuværende beskatninger, hvis der findes en international løsning.
Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.