Artikel top billede

Prisen som årets CIO? Den er altså vigtig - og du bør indstille nogen

Klumme De indledende manøvrer: Jeg har gennem en årrække haft fornøjelsen af at sidde i juryen for Årets CIO. Det er blandt højdepunkterne i mit faglige år. Nedenfor finder du et par ord om hvorfor, og hvorfor du skal søge prisen, hvis du sidder som CIO, it-chef, CDO. Jeg håber, du har lyst til at læse med

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for forfatterens synspunkter.

Det er meget nemt at være en smule blasert omkring prisuddelinger og fair nok. Der er en del af dem. Formodentlig flere end hvad godt er.

Reality Awards har fornyligt udelt prisen for ”Årets bedste overkrop” og med det in mente, er jeg absolut parat til at acceptere argumentet, at ikke alle priser er skabt lige. Men prisen som Årets CIO? - Den er vigtig.

Den er vigtig, fordi det er en pris, der en gang om året sætter fokus på en rolle i danske organisationer, der – hvis der var nogen retfærdighed til – med langt højere frekvens burde være badet i spotlights og folkets generelle hyldest.

Men, det er der jo ikke altid – altså retfærdighed til eller spotlights. Og, set fra hvor jeg sidder, kniber det også gevaldigt med den generelle hyldest.

Den er vigtig, fordi den (muligvis på en lille skala – men dog en skala) kan afhjælpe det paradoks, det er, at rollen gennem alle disse år er forblevet forholdsvis anonym i bevidstheden hos den brede befolkning og nogle gange også internt i organisationerne.

For realiteten er jo, at vores gennemdigitaliserede samfund, organisationer og virksomheder hviler på skuldrene af CIO’s og it-chefer samt deres respektive teams.

På siderne i de store dagblade finder du dem, der laver og sælger it-løsningerne, men man skal godt nok kigge langt efter dem, der omsætter selvsamme løsninger til værdi og digital sammenhængskraft for vores virksomheder, organisationer og samfund.

Med aktiviteterne omkring Årets CIO gør vi en gang om året vores allerbedste for at fjerne noget af den anonymitet, når rollen og de dygtigste, der besidder den, fejres.

Da det er en pris, der betyder noget, er det ikke en pris, man kommer let til.

Flere tidligere vindere har skullet gennem flere forsøg, før de løb med sejren.

Man indstiller typisk sit eget kandidatur, og vi beder i den forbindelse alle om at reflektere skriftligt over rollen, ambitioner, projekter og andre aspekter af jobbet som it-leder.

På den baggrund bliver de mange til 10, der efter grundige jury-diskussioner igen bliver til de fem finalister. For hver enkelt af de fem finalister er der interviewrunde med deres chef, deres peers og dem selv. Og i sidste ende står én tilbage som vinder.

De, der har stået sejrende, vender traditionen tro tilbage året efter som en del af juryen for at give prisen videre. De beretter om, hvad prisen betød for dem: Øget taletid blandt ledelse, peers og kollegaer samt fokus på det arbejde, som it udretter. Og så gav den gav stolthed i deres teams. Og det. Det er altid vigtigt.

8. august er der deadline for at indstille dit kandidatur. Det kan du gøre her: https://aaretscio.dk/

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie, eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.
Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Få en drejebog til at gennemgå og prioritere jeres sikkerhedskontroller – og et overblik over den nye version af CIS-20
Markedet flyder over med sikkerhedsprodukter, og kompleksiteten gør sikkerhedsopgaven uoverskuelig. Få et værktøj, der hjælper jer med at gøre det nødvendige – hverken mere eller mindre. Læs her hvordan, du får prioriteret jeres sikkerhedskontroller.