Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsoft køber Nokia

Den finske mobilgigant er inden længe i hænderne på Microsoft, som nu vil skabe Windows-mobiler i eget navn.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Nokia var kongen af mobiltelefoner i forrige årti men ramte en hård mur, da smartphones begyndte at overtage markedet for blot nogle få år tilbage. Siden da har selskabet oplevet hårde tider, dog med en vis fremgang de seneste par år, hvor deres Lumia-mobiler er begyndt at få fodfæste.

Serien er skabt i samarbejde med Microsoft, som udvikler softwaren, og de to producenter har kørt tæt parløb siden 2011, hvor også forhenværende Microsoft-mand Stephen Elop, overtog direktør-posten hos Nokia.

Spekulationer om en overtagelse har derfor floreret længe og i nat meldte Microsoft så endelig ud, at selskabet har planer om at købe Nokia – eller i hvert fald Nokias Devices & Services, som dækker alt der har med mobiltelefoner at gøre. Den totale sum Microsoft har tilbudt er 40,6 milliarder kroner, og det endelig opkøb forventes at være på plads i første kvartal af 2014.

"Ved at bygge på vores fantastiske partnerskab kan vi nu bringe det bedste fra Microsofts software-udvikling sammen med den bedste produktudvikling fra Nokia med prisvindende design og globalt salg, marketing og produktion," udtaler Elop, som nu stopper som direktør i Nokia for at indtage posten som executive vice president of Devices & Services.

Med opkøbet påtager Microsoft sig imidlertid en hård udfordring med at få Windows Phone-mobilerne ordentligt ind på markedet. For selvom de generelt bliver positivt modtaget, er markedsandelen kun 3,7 procent på verdensplan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere