Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Lenovo ThinkPad Tablet 8

Lenovo ThinkPad Tablet 8 tilhører Lenovos erhvervsserie, som kendere af mærket vil have bemærket. Det forhindrer dog ikke denne tablet i at være ganske velegnet til privat brug, hvorfor den også deltager her i testen.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Prisen er lidt i testens tunge ende, og tabletten har ikke engang et indbygget 3G/4G-modem. Læg dog mærke til den store lagringskapacitet på 128 GB, hvilket er den største i hele testen.

Lenovo leverer en fin skærm, som dog kan gøre det lidt svært at styre Windows 8.1.

Lenovo ThinkPad Tablet 8 virker meget velbygget. Den er også meget let at håndtere på grund af den beskedne størrelse og vægt. Modsat Surface 2 er der her et fuldt funktionsdygtigt Windows 8.1 Pro som operativsystem.
Det vil sige, at man kan installere de programmer, som kører på ens computer derhjemme, hvilket er en fordel, så længe de altså egner sig til touchbetjening på en lille skærm.

Den lille skærm er lysstærk og trods den mindre skærmopløsning, så har den praktisk talt næsten samme pixeltæthed som de større deltagere i testen. Selv om man også sagtens kan betjene skrivebordsemner, så havde det i dette tilfælde været rart, hvis der medfulgte en stylus.

Til privat brug er Windows måske en lille hæmsko, da der ikke findes et så stort udvalg af apps, som der findes til iOS- og Android-enheder.

Størrelsesmæssigt er den lige i underkanten til visse opgaver. Eksempelvis regneark, hvor Windows er på hjemmebane.

Der er ellers tale om en stærk tablet, der er behagelig i brug, og som har en fornuftig batterilevetid.