Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sådan finder du det perfekte TV til VM i fodbold

[Sponsoreret indhold]: Skal du være helt klar til årets VM i fodbold, så er du nødt til at have et tv, der kan vise kampene i optimal kvalitet. Her er et par fifs til, hvad du skal kigge efter ….

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

[Sponsoreret indhold]

Skal du være helt klar til årets VM i fodbold, så er du nødt til at have et tv, der kan vise kampene i optimal kvalitet. Her er et par fifs til, hvad du skal kigge efter …

Årets VM-finale i fodbold vises i flottere billedkvalitet end nogensinde. Der er derfor intet bedre tidspunkt at opgradere sit tv end lige netop nu. Og hvis du vælger det rette tv kan du være sikker på, at du også får forrygende oplevelser, når du ser film og serier eller spiller computerspil.

Knivskarp kvalitet

Det er første gang, at VM-kampe sendes i knivskarp 4K-kvalitet. For at nyde godt af dette, kræver det, at du har et tv, der kan vise indhold i den høje opløsning. Det kan de fleste nye tv’er efterhånden. Er dit tv ikke i stand til at vise 4K, er det under alle omstændigheder værd at overveje, om du skal opgradere. Meget indhold er nemlig tilgængeligt i 4K. Netflix og Amazon har et stort udvalg af 4K-materiale og film fra iTunes kan lejes i 4K.

Høj kontrast

VM-kampene er ligeledes optaget i HDR, så hvis du har et tv, der understøtter teknologien, får du ekstra høj kontrast og forrygende farvegengivelse – grønsværen kommer til at stå helt sprødt og farverne i spilletrøjerne springer ud af skærmen. HDR får du også glæde af, når du ser nyere film og serier. Mange af dem er nemlig optaget i HDR. Der findes dog flere forskellige HDR-formater, så tjek, hvilke af dem tv’et understøtter, inden du køber. LGs tv’er byder på den bredeste understøttelse af HDR-formater og med den særlige a9-processer er de i stand til at levere en exceptionel pallette af farvenuancer.

OLED er det ypperste

Skærmteknologien spiller en stor rolle for oplevelsen. For at få det skarpeste billede med den flotteste kontrast og de dybeste farver, skal du gå efter et OLED-tv. Her kan hver enkelt pixel tændes og slukkes selvstændigt. Det giver en enestående kontrast og detaljerigdom. OLED-tv’er giver også et billede, der ser lige godt ud, uanset hvilken vinkel du ser det fra. Selvom I sidder mange venner omkring tv’et, vil alle således få en lige god oplevelse. LG Signature OLED65E8 er blandt de absolut bedste bud på et førsteklasses OLED-tv.

Flydende bevægelser

Når det gælder sport, er det afgørende, at tv’et er i stand til at vise de hurtige bevægelser på banen helt flydende. LGs tv’er byder på HFR (High Frame Rate), som sikrer, at billederne vises langt hurtigere end øjet kan opfange det. Selv de hurtigste bevægelser fremstår således med en enestående ro. Den kraftfulde a9-billedprocessor bidrager desuden til at eliminerer de mindste ujævnheder i gengivelsen, så du ved enhver type indhold får optimal billedkvalitet og en behagelig oplevelse, du kan fordybe dig i.

Føl lyden omkring dig

Den ægte fornemmelse af et fyldt fodbold-stadion får du først, når brølet fra tilskuerne omslutter dig som om du selv sad på tribunen. Mange nyere tv’er tilbyder en form for surround-effekt. Det kan eksempelvis være Dolby Atmos, som man får i LGs tv’er. Her udnyttes tv’ets højttalere eller en tilsluttet soundbar til at skabe fornemmelsen af, at det der sker på skærmen foregår lige omkring ørene på dig. Også ved film, serier og spil giver det en faktisk oplevelse, som om man sidder midt i handlingen.

Brugervenlig betjening

At tv’et er nemt at bruge og byder på den rette mængde af funktioner, betyder også meget for oplevelsen. LGs tv’er er blandt de mest brugervenlige på markedet. Den særlige Magic Remote gør det muligt at styre tv’et blot ved at pege på ikonerne på skærmen, og menuerne i WebOS 4.0 systemet er nemme at finde rundt i. Der er samtidig direkte adgang til de mest populære streaming-tjenester og et væld af smarte apps. Du kan også sende indhold fra din smartphone direkte til tv’er og dele indhold fra andre enheder tilsluttet dit trådløse internet.

Stor skærm, diskret design

Når du ser indhold i finkornet 4K-kvalitet kan du uden problemer gå et ordentligt skridt op i skærmstørrelse. Selv tv’er på 65” står helt skarpt, når du ser dem fra almindelig afstand. Med så stort et tv er det dog vigtigt, at designet er diskret og stilrent, så det passer ind i stuens indretning. LGs tv’er er skabt i minimalistisk design, hvor glas og metal forenes i en harmonisk helhed. Deres Wallpaper modeller er så slanke, at de går i ét med væggen, når du hænger dem op.

Læs vores test af LG Signature OLED65G7V her.