Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

7 uventede ting du kan styre med en app

Hvad kan man ikke styre med en app? Ikke ret mange ting – se bare dette udvalg af uventede mobiltelefon-kontrollerede ting. Her er både praktiske brugsgenstande og sjovt legetøj.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

1 Kør trådløst ræs

Det her er racerbane på en helt anderledes måde. Anki Overdrive-bilerne styres med en app fra mobiltelefonen, der står i forbindelse med køretøjerne via Bluetooth. På banen er der usynlige infrarøde markeringsmønstre, som guider bilerne.
Anki Overdrive Fast and Furious
koster 1550 kr.

2 Kontrollér bolden med ansigtet

Kan man styre en bold med en smartphone? Ja, da! Sphero Mini er på størrelse med en bordtennisbold. Der medfølger en app, som endda har en særlig Face Drive-funktion, som gør det muligt at dirigere rundt med den lille fyr ved hjælp af ansigtsudtryk. Det er fjollet, men underholdende.
Sphero Mini koster 460 kr.

3 Verdens første papirflyver med en app

Glem alt om hjemmefoldede papirflyvere. Nu kan du rykke ind i fremtiden med denne papirflyver, der styres ganske nøje med en app på din mobiltelefon. Du får sågar en kunstig horisontlinje. Batteriet i flyveren kan holde den i luften i cirka 10 minutter.
PowerUp 3.0 RtF 200
koster 440 kr.

4 Bryg kaffe fra sengen

Der skal være kaffe og vand i maskinen, men ellers kan du blive liggende i sengen om morgenen og med en app få denne kaffemaskine til at kværne bønnerne og brygge en herlig kande kaffe helt efter din egen smag. Selv bønnernes grovhed kan du styre fra appen.
Smarter Coffee 2.0 WiFi koster 1900 kr.

5 Røgalarmen giver besked

Denne røgalarm kan du nærmest høre på den anden side af kloden. For den kan sende besked til din smartphone, hvis den bliver aktiveret. Du kan også styre lydniveauet og slukke for den på afstand. Røgalarmen er en del af amerikanske Nests efterhånden omfattende program til det intelligente hjem.
Nest Protect koster 1000 kr.

6 Følg vasken fra mobilen

Du skal stadig proppe tøjet i vaskemaskinen og tilføre vaskemiddel. Men med denne Samsung-vaskemaskine kan du fra din mobiltelefon og en tilhørende app sætte vasken på pause, se den resterende vasketid og få en meddelelse, når vasketøjet er færdigt.
Samsung WW10H9600EW koster 8900 kr.

7 Den lille hjælper henter læskedrikke til dig

Den charmerende MiP Smart Robot kører på hjul. Du kontrollerer den med knapper på mobilskærmen, så den kører frem, bagud eller drejer. Du kan også trække en linje direkte på skærmen, som MiP bruger til kørebane på gulvet. Der medfølger en bakke, så MiP kan fungere som tjener, der bringer læskedrikke.
MiP Smart Robot koster 800 kr.