Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Microsoft IntelliMouse Classic: Intelligent mus med klassiske rødder

Microsofts IntelliMouse er seneste bud på en smart mus, som kombinerer klassiske dyder med moderne muligheder, men kan den også levere varen?.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I slutningen af 1990’erne og begyndelsen af 2000’erne producerede Microsoft en række eksterne enheder, som med enkelhed, pålidelighed og ergonomisk design blev ret populære. En af dem var IntelliMouse, som Microsoft nu relancerer som Classic IntelliMouse inspireret af IntelliMouse 3.0. Men er det en succesfuld genopstandelse af et gammelt mærke eller et relikvie af en svunden æra?

I forhold til prisen synes Microsoft at have ramt rigtigt. 319 kroner matcher funktionerne og byggekvaliteten. Inspirationen fra IntelliMouse 3.0 er tydelig. Classic IntelliMouse har en lignende ergonomisk form og et sort/gråt-design, som passer til mantraet ”hvis det ikke er i stykker, så lad vær’ med at fixe det”. Men hvis du ikke blev charmeret af den oprindelige IntelliMouse, vil du nok være uimponeret her.

Fans af seriøse, ergonomiske mus eller gamermus med tonsvis af knapper og strålende RGB-belysning vil også spekulere på, hvad den her mus skal til for. Vist er der noget belysning, men det ikoniske røde lys fra den oprindelige IntelliMouse er erstattet af et moderne, hvidt lys. Musen har også fem knapper, hvoraf tre kan tilpasses. Den er kablet, hvilket gør den lettere end en batteridrevet. Den kompakte krop passer fint i hånden, hvilket viser, at Microsoft stadig ved lidt om ergonomisk design.

Ekstra software

Classic IntelliMouse bruger en USB 2.0-forbindelse, og som forventet af en Microsoft-enhed, er opsætningen nem i Windows 10. Konfiguration af ekstra knapper kan udføres i Windows 7 og frem – dog ikke i Windows 10 S, som er en nedbarberet udgave af Windows 10. Det virker uigennemtænkt. Men du kan downloade softwaren Microsoft Mouse og Keyboard Center, så virker den overalt.

Selv om det ikke gav stort besvær og heller ikke er unormalt i forbindelse med opsætning af eksterne enheder, burde det kunne håndteres i Windows 10. I det mindste er softwaren let at bruge og pænt designet, og du kan konfigurere knapperne afhængigt af, hvilken app eller hvilket program du aktuelt bruger.

Til alle overflader

Trods sit retro-udseende indeholder musen moderne funktioner. Den har en reports-per-second (rps) på 1000, hvilket gør den hurtig og responsiv, selv når du hektisk flytter den rundt på skrivebordet. Den har også Microsofts BlueTrack-teknologi, som gør, at Classic IntelliMouse kan fungere på næsten alle overflader. Blandt andet havde Classic IntelliMouse ingen problemer med at arbejde på et tæppe. I sammenligning med originalen er designet og fornemmelsen i hånden ens. Classic IntelliMouse er tungere end originalen, men det får den til at fremstå robust.

Når en virksomhed vil genopfinde et ikonisk produkt, er der altid fare for at miste det, som gjorde originalen populær, eller at valget falder på et produkt, de færreste ønsker relanceret.
Med Classic IntelliMouse har Microsoft undgået disse faldgruber. Den oprindelige IntelliMouse-produktlinje har stadig fans, og Microsoft har holdt hånden over det, som folk elskede ved de ældre mus, samtidig med at der er tilføjet og forbedret nogle funktioner for at bringe den ajour.

Classic tilbyder den ergonomiske komfort og pålidelighed, som IntelliMouse-enheder er kendt for. Designet bevarer det ikoniske udseende – med et anstrøg af modernisering. Bedst af alt, har Microsoft sat en rimelig prislap på. Den gamle nyhed får en anbefaling