Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Windows 7 på vej mod graven

Udløbsdatoen for Windows 7 nærmer sig, og inden længe bør du overveje at forlade det snart ti år gamle system.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I en lang historik af mere eller mindre vellykkede styresystemer står Windows 7 som noget af det absolut bedste Microsoft har leveret. Det snart ti år gamle system serverede Windows-oplevelsen som vi kender den, med de i tiden nødvendige opdateringer, men uden at forvilde sig ud i alt for drastiske fornyelser.

Mange har derfor valgt at holde fast i systemet, fordi det rent faktisk bare leverer det man har brug for, uden for megen nymodens pjat som apps og notifikationer og hvad man ellers har fundet på i de efterfølgende systemer.

Slut med support

Men inden længe er det slut. Som med et ethvert andet Windows-system er der en udløbsdato. En ende på supporten, som betyder, at du ikke længere får de essentielle opdateringer, der skal til få at systemet kører sikkert og stabilt. Den indtræffer d. 14. januar 2020, om under et år. Det gælder i hvert fald den gratis support. For hvis du vil betale, er der faktisk mulighed for at forlænge supporten. Tidligere skulle man lave en kontrakt på tre års forlænget support, men med Windows 7 vil du kunne købe dig til hver enkelt opdatering, og dermed forlænge systemets levetid i det omfang du har behov for.

Men selvom det således er muligt at holde det gamle system kunstigt i live lidt endnu, var det måske ved at være på tide at forlade den dejlige gamle, men efterhånden også noget nedslidte og så småt synkende skude, for at bevæge sig over mod noget mere moderne, strømlinet og stabilt. Windows 10 vil måske aldrig få den samme plads i dit hjerte, men du kan trods alt glæde dig over, at du er sluppet udenom det håbløse Windows 8.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere