Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Asus Chromebook Flip C302CA: Chromebook i luksus indpakning

En Chrome-maskine i luksusklassen. Flip C302CA lægger et nyt niveau for Chromebooks.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Vi har tidligere testet denne Asus-model mod andre konkurrenter, og her har den klaret sig rigtig godt. Der er tale om en ret kompakt og lækker bærbar baseret på Chrome OS-styresystemet, som også Acer benytter i denne test. Normalt er Chrome-baserede bærbare billige – det er Asus Chromebook Flip C302CA bestemt ikke. Men den er til gengæld ret lækkert pakket ind.

Her er tale om en kompakt bærbar pakket godt ind i flot metal. Det er en robust sag, som gør et flot indtryk. Maskinen vejer dog kun lidt over et kilo, så når du vender skærmen hele vejen rundt, fungerer den overbevisende som en stor tablet. Men modsat de fleste tablets får du her også USB 3.1-tilslutning og kortlæser. Så Asus markerer sig som en herlig løsning, der lægger sig midt mellem en traditionel bærbar og en tablet.

Vi noterer også et godt tastatur, hvor der er god vandring og god feedback i tasterne – tastaturet ligger langt over niveauet for de fleste Chromebooks, også en klasse over den noget billigere Acer i testen.

Skærmen har en fin gengivelse, men ikke den store dybde. Til almindeligt brug er den god og skarp, men den mangler noget af den kontrast og den dybde, som vi finder hos for eksempel testvinderen fra Lenovo.

Denne Asus sætter et nyt niveau for Chromebooks og vil i de fleste tilfælde være et virkelig godt arbejdsredskab for personer under uddannelse eller personer med ikke-krævende pc-opgaver. Men det browserbaserede styresystem er lidt specielt, hvis man er vant til Windows, så det er egentlig kun dig selv, som ordentligt kan afgøre, om den reelt dur.