Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Bærbare computere [STORTEST]: 6 lette bærbare til det mobile kontor

Hvilken bærbar giver dig den rette kombination af mobilitet, ydelse og features, så du kan klare arbejdet ubesværet overalt? Vi tester seks bærbare i den lette ende af skalaen, men med vidt forskellige egenskaber.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

De fleste har kunnet nyde væsentlig mere kvalitetstid med deres bærbare computere under vinterens lange nedlukning. Styrker og svagheder står mere klart, og måske du allerede nu drømmer om en bedre bærbar, end den du har.

Det er ikke helt ligetil at finde en maskine, der dækker ens behov perfekt. De bærbare, der er nemme at transportere, er oftest ikke de stærkeste, mens modeller med mange grafikmuskler bruger meget batteri.

Så hvor rammer man den ideelle kombination? Her kigger vi på seks ret forskellige bærbare, der dog alle har det tilfælles, at de kan kategoriseres som lette og tynde. 

Testet på hjemmekontoret

Vi måler selvfølgelig på ydelse, lagerhastighed og batteri, men udsætter også maskinerne for et dagligdagsscenerie på hjemmearbejdspladsen.

Testredaktøren mener

”Tidligere var det et must med dedikeret grafikkort, hvis man ville arbejde med billed- og videoredigering eller game lidt. Det er det stadig, hvis man sidder med de tungeste opgaver, men grafikmotoren i Intels nyeste generation af processorer er så god, at den kan klare meget med den alene.”

Hver maskine har fået lov at udgøre denne testers arbejdsmaskine for en dag. En typisk arbejdsdag inkluderer kontoropgaver som mails, skrivearbejde og webopgaver samt tungere grafisk arbejde som billedbehandling, layout og videoredigering. 

Det har ikke bare givet en oplevelse af maskinernes ydelse under forskellige forhold, men ligeså vigtigt også en fornemmelse af kvaliteten i tastatur og skærm – samt fordele og ulemper i design og udvalg af features.


Sådan bedømmer testholdet

AOD giver alle testede produkter en karakter på mellem 1 og 6 stjerner på en række udvalgte punkter. Ved beregningen af ”Samlet vurdering” tillægges karakteren for ”Ydelse” samme vægt som alle andre karakterer tilsammen. ”Testvinder” er testens bedste produkt samlet set. ”Bedste Køb” er det produkt, som giver bedst valuta pr. investeret krone. Nogle produkter får desuden anerkendelsen ”Anbefaler” for særlig høj kvalitet.