Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Poly Sync 20+: Flot samtalelyd hvor som helst

Den kompakte Sync 20+ leverer tydelig stemme-gengivelse ved telefon- og videomøder samt god lyd til musik – og kan endda oplade din mobil på farten<span class="Apple-converted-space"> </span>.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ærgerligt at spilde kostbar mødetid med "Kan du lige gentage det?" – eller omvendt at måtte hæve stemmen og være i tvivl, om man bliver hørt. Lyden i laptops er bare ikke altid tilstrækkelig til at føre en ubesværet samtale i onlinemøder. 

Poly Sync 20+ løser problemet og tjener samtidig andre nyttige formål.

Nem at tage med

Den lille højttaler er nydeligt designet. Stilfuld og afslappet med stof på toppen og pænt tekstureret plastmateriale på undersiden. En aluminiumskant med touchknapper udgør betjeningspanelet, som byder på volumenkontrol, opkaldsknap, mikrofon on/off og en multiknap, som kan konfigureres efter behov. Fra siden hænger en snor, man kan bære Sync 20+ i. En fin bæretaske følger også med.

Enheden er ikke særlig stor eller tung, så du kan nemt have den med i tasken. Batteritiden er omkring 20 timer, og med en IP64-certificering er den skabt til at kunne klare livet på farten.  

Forbindelse til computer, mobiltelefon og andre enheder oprettes enten via USB-kablet, som er fastmonteret, via Bluetooth eller med den lille trådløse dongle, som er med i +-versionen af Sync 20.

Donglen skaber en direkte, dedikeret og klippestabil forbindelse, så man undgår besvær med computerens indbyggede Blue­tooth, der desværre har tendens til at være lidt ustabil. 

Klar og tydelig tale 

Sync 20+ er først og fremmest skabt til samtaler. Lydprofilen er fintunet til stemmer, og her leverer den i høj grad varen. Samtalepartnerens tale står klart og nærværende, mens din egen stemme gengives fokuseret og tydeligt. Støjreducerende mikroner dæmper lyde fra omgivelserne, så din stemme står uforstyrret. 

Vi havde glæde af højttaleren ikke blot ved videosamtaler, men også i telefoninterviews, hvor det kan være en kæmpe hjælp at have begge hænder fri til at kunne skrive, samtidig med at man taler.

Derudover fik Sync 20+ lov at tjene som musikhøjttaler. En enorm opgradering sammenlignet med laptoppens indbyggede lyd. Der er overraskende stor fylde; dog er lyden en anelse mere ulden i toppen, end dedikerede musikhøjttalere ofte er. 

Oplader din mobil

Som en nyttig lille bonusgevinst kan Sync 20+ også fungere som powerbank til opladning af din mobil på farten.

I siden er der en USB-port, hvor du kan tilslutte ladekabel. Så sluger mobilen strøm fra det 3200 mAh store batteri. Det kan være en potentiel "lifesaver",  når du er på forretningstur. 

Fuld kontrol fra PC'en

Den relativt simple højttaler har mange funktioner og indstillingsmuligheder under overfladen. Dem får man adgang til fra den brugervenlige og let overskuelige Poly Lens-app, som kan hentes til  Windows-computere. 

Her kan man tilgå alle indstillinger. Du kan eksempelvis bestemme, hvilken funktion multiknappen skal aktivere, hvilken lyd- og stemmerespons højttaleren skal afgive under forskellige omstændigheder, og så kan du hente opdateringer til den samt tilgå diverse manualer og guides eller få adgang til support. 

Poly Lens er en samlet platform til alle enheder i Polys nye linje af lyd- og kameraprodukter til video- og telefonmøder. Blandt disse hører eksempelvis også videobaren Poly P15 med intelligent lyd- og kamerateknologi, som vi testede i sidste nummer af AOD. 

Platformen giver ikke kun den enkelte bruger en samlet adgang til produkterne. Også virksomheden kan herigennem fjernadministrere medarbejdernes enheder, så man er sikker på, at de er opdaterede og fungerer ensartet.