Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Sony klar med spritnyt full-frame-kamera: Her er Alpha 7 IV

Alpha 7 IV byder på en helt ny 33 megapixel fuldformatsbilledsensor og nogle af Sonys bedste kamerateknologier.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Sony har en stærk position indenfor spejlløse full-frame-kameraer, og den ser de ud til at kunne holde godt fast i med det nye Alpha 7 IV.

Kameraet kommer med en helt ny 33 megapixel fuldformatsbilledsensor, 5-akset optisk IBS billedstabilisering og har en ISO-sensitivitet på 50-204800. Man får desuden glæde af effektiv autofokus, der dækker 94 % af billedområdet.

Der er mulighed for at affyre ti skud i sekundet med AF/AE tracking, og der er også Real-time Eye AF, så man kan tracke mennesker, dyr og fugle både i stillbilleder og video, ikke blot på ansigtet, men også helt ind på øjet.

Et skær af Hollywood

Når det gælder video leverer Alpha 7 IV et skær af Hollywood, takket være S-Cinetone-teknologi fra Sony’s Cinema Line-kameraer, der bruges hos nogle af de store filmstudier.

I Super 35mm mode er det muligt at skyde ved 4K 60p. Hvis du skyder i full-frame er det 4K 30p med 7K oversampling som maks. Der understøttes 10-bit farvedybde med 4:2:2 sampling  samt XAVC S-I og XAVC HS for effektiv komprimering.

Ny betjening

Kameraet er skabt i magnesium og for første gang på et Sony Alpha-kameraer er der et dobbelt-lags funktionshjul, hvor man i bunden kan vælge Still/Movie/S&Q og i toppen Auto/P/A/S/M og MR (Memory Recall).

En skarp OLED-søger anvender 3.68 millioner pixels for at give dig et krystalklart billede af dit motiv og den suppleres af en touchskærm på bagsiden.

Med understøttelse af CFexpress Type A i kortindgangen er der nu mulighed for at lagre billeder endnu hurtigere.

Alpha 7 IV kommer i butikkerne i december 2021, med en vejledende pris på 21.500 kroner, kun for huset og 23.000 kroner for et kit med et SEL2870-objektiv.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere