Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Kinesisk Tesla-rival rykker ind på det danske marked

Xpeng Motor, som er langt fremme på intelligent elbilsteknologi, lancerer de første modeller i Danmark i begyndelsen af 2022.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Xpeng er blandt de bilproducenter, der er længst fremme når det gælder intelligent bilteknologi. En tæt på konkurrent til Tesla, når det gælder selvkørende funktionalitet. Og nu kommer bilerne til Danmark.

Nyheden kommer som en del af Xpengs europæiske forretningsstrategi og kun et år efter lanceringen på det norske marked. De nye landekontorer vil være ansvarlige for forberedelserne af indtoget på det lokale marked. Xpeng har også offentliggjort planer om at åbne de første ”Xpeng Experience Centers” i de tre landes hovedstæder i begyndelsen af 2022. De tre nye markeder vil hver især lancere ny hjemmeside og sociale medieplatforme.

Xiaopeng He, CEO for Xpeng siger: "Det er et stort skridt for Xpeng, og vi er begejstrede for at kunne lave sådan et dristigt tiltag i Danmark, Holland og Sverige og dermed introducere vores intelligente elbiler til endnu flere. Vi ser frem til at introducere os på markedet og indgå i dialog med forbrugerne. Vi vil bringe flere gode nyheder til det europæiske marked, så hold godt øje!”

Liyang He, Vice President for Xpeng siger: "Bag kulisserne har vi arbejdet med etableringen af virksomheden i Danmark, Holland og Sverige i mange måneder for at sikre, at vi har de bedste teams til at repræsentere vores brand. Vi ser frem til at se XPENG-køretøjer på vejene i flere europæiske byer."

Tilpasser sig chaufføren

Xpeng Motors, grundlagt i 2015, producerer ikke kun intelligente elbiler men også privatbemandede elektriske luftfartøjer og robotteknologi. Virksomheden har netop præsenteret sit opdaterede brand, som har til formål at afspejle ånden og visionen for fremtidens intelligente mobilitetsløsninger. Virksomhedens mission er at levere smarte mobilitetsløsninger, som sætter brugerne først ved at skabe køretøjer, der fokuserer på brugeroplevelsen.

Xpengs elbiler er designet til at tilpasse sig deres chauffører. Foruden avanceret autopilot og smarte køregenskaber har bilerne et intelligente styresystem, der gør det muligt at opgradere Xpengs køretøjer over nettet, så føreren af bilen altid kan gøre brug af de nyeste funktioner.

Den intelligente "Hey, Xpeng"-stemmeassistent kan interagere med føreren og reagere på forskellige kommandoer såsom at åbne og lukke vinduer, starte GPS-navigation til bestemte destinationer, justere klimaanlægget, styre musikken og meget mere.

https://www.altomdata.dk/tesla_model_3/
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere