Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Nu kan du slette alt hvad Facebook ved om din færden på nettet

Er du træt af at føle dig forfulgt af Facebook, uanset hvad du laver på nettet? Med et enkelt klik kan du nu slette al den data Facebook har hentet på dig fra andre hjemmesider og sørge for at der aldrig bliver indsamlet noget igen.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Du har lige været ude at kigge efter et par nye sko på en hjemmeside, der intet har med Facebook at gøre. Det første der sker når du går på Facebook næste gang, er at du bliver bombarderet med sko-annoncer. Dette er ikke en tilfældighed. Har en hjemmeside købt sig til det, kan den sende info på sine besøgende videre til Facebook, som så målretter annoncer til dem, når du færdes på tjenesten. Såldes er der større chance for at ramme dem, der reelt interesserer sig for deres produkt.

Slet det hele med et klik

Dette er dog ikke egenskab, der har mødt velvilje hos brugerne, og derfor giver Facebook nu endelig mulighed for, at du ikke bare kan slette al den data der er indsamlet, men også sørge for, at der aldrig indsamles mere. Hvis du klikker på de tre streger oppe i højre hjørne af din Facebook-app kan du se, at der i bunden er kommet en ny grå sektion. Klik på indstillinger og scroll et stykke ned til "Aktivitet uden for Facebook" . Klik her og du får mulighed for at vælge "Ryd historik". Så er al data indsamlet i fortiden slettet.

Klik på "Ryd historik", så de data der er indsamlet om dig væk. Klik på "Ryd historik", så de data der er indsamlet om dig væk.

 

Vil du sørge for at der ikke indsamles noget i fremtiden, klikker du videre til "Flere indstillinger", dernæst "Administrer fremtidig aktivitet". Du kan så slå "Fremtidig aktivitet uden for Facebook" fra, og så vil der ikke længere blive indsamlet data om dig, når du færdes uden for Facebook.

Facebook vil selvfølgelig fortsat indsamle al tænkelig info om dig, når du bevæger din rundt inden for tjenestens egne mure og bruge dem i kommercielle aktiviteter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere