Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Motorola Moto G 5G Plus: 5G og fire kameraer på discount

Markedets billigste 5G-mobil har mere kørende for sig end lynhurtigt internet.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Når du læser dette, er der adgang til 5G i Danmark, og det kan derfor være værd at overveje en 5G-mobil. Sådan en finder du ikke meget billigere end Moto G 5G Plus.  

Hurtig skærm

5G er dog langt fra det eneste, mobilen har kørende for sig. Den er forsynet med en stor 6,7”-skærm med hurtig opdateringsfrekvens på 90 Hz – en feature, der typisk hører de dyrere mobiler til. 

Den hurtige opdatering betyder, at billedet flyder smidigt over skærmen, der mangler dog lidt i farvestyrke og kontrast for at matche de bedste i testen. 21:9-formatet egner sig fint til film, og de indbyggede højttalere supplerer med anstændig lyd.

Mobilen har kræfter nok til at køre underholdning af rimelig høj kaliber, omend du ikke skal kaste dig ud i de tungeste spil. 

Med 5G ombord, er nethastigheden dog høj nok til, at du kan streame spil direkte over det mobile bredbånd. 

Stort batteri

Moto G 5G Plus er forsynet med et enormt 5000 mAh batteri. Med 5G og 90 Hz-skærm er strømforbruget dog også højt. Så du skal ikke forvente mirakler, men en dag og måske endda to på en opladning kan mobilen godt klare. Den lader relativt hurtigt med den medfølgende oplader. 

Batteriet gør imidlertid, at mobilen bliver lidt tyk og tung. 

Seks kameraer

Der er fire kameraer på bagsiden. Et hovedkamera på 48 MP, et vidvinkelkamera, et dybdekamera og et makrokamera. Nogle havde nok foretrukket optisk zoom istedet for sidstnævnte, men det er faktisk en fin makro, og kameraet klarer sig gennemgående helt udmærket. 

På fronten er der både standard- og supervidvinkel, så du kan få alle med i gruppefotoet.