Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Creative Outlier Air V2: Stor lyd til små penge

Creative Outlier Air V2 er et rigtig fint trådløst headset, med flot lyd og de nyeste teknologier, som sælges til yderst fornuftig pris.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Creative Outlier Air er nok det bedste køb du kan gøre, hvis du ønsker gode trådløse in-ears, der ikke flår kontoen. Prisen er forbavsende lav, men de har glimrende lyd og en ret vild batterilevetid. Og nu er de så ude i en version 2, der bevarer den gode lyd og den lave pris, men byder på et par fornuftige opgraderinger.

Designet er mere eller mindre identisk med forgængeren, og det er for så vidt, selvom æsken er lige lovlig stor til vores smag og vi godt kunne undvære det farvestrålende lys i både denne og ørestykkerne.

Smart styring og stor lyd

Der er kommet touchstyring, så det nu er muligt at styre musik og opkald med et let tryk på siden af øretelefonerne. Du kan også aktivere smarte assistenter, hvis du vil stemmestyre funktioner i mobilen.

Designet er vand- og svedafvisende, så de egner sig fint til sport. Med lang batteritid på 12 timer skal du ikke bekymre dig om at løbe tør for strøm på turen og æsken giver dig yderligere 22 timer. Med Bluetooth 5.0 samt aptX- og AAC-lydkodeks er grundlaget for god lydkvalitet i orden og de skuffer ikke på den front.

Af et sæt ins-ears til 600 kroner lyder de urimelig godt. Der er også adgang til Creatives udmærkede 3D-lydteknologi Super X-Fi READY, men i en begrænset udgave der kun virker med internt lagrede musikfiler.

Men selv uden den slags digitale finesser, er det et rigtig fint trådløst headset til en ret imponerende pris.

Pris: cirka 640 kroner

Samlet vurdering: 5/6, AOD anbefaler