Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Jabra Evolve2 75: Kompakt headset til videomøder og musik

Det sidder let på hovedet, leverer god støjreduktion og fremragende samtalekvalitet. De åbenlyse kvaliteter til trods er prisen dog lige lovlig høj.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

V ideomøder er blevet dagligdag. Mødeformen fejler for så vidt intet. Den kan faktisk være mere effektiv end fysiske møder. Udstyret er dog afgørende for, at mødet forløber uden gnidninger.

Den seneste tid har vi set et væld af headsets dukke frem, specifikt rettet mod netop denne disciplin. Jabra er "skyldig" i mindst en håndfuld, og med Evolve2 75 giver den danske lydspecialist os sin stærkeste teknologi i et kompakt headset, skabt til hverdagen på det travle kontor.

Ro til samtalen

Som navnet antyder, er der tale om en slags lillebror til Evolve2 85. Fysisk er det mindre. Der er tale om et on ear-headset, modsat en over ear-model som Evolve2 85.

Det er en smagssag, hvad man foretrækker, men et on-ear-design kan være at foretrække, hvis man ikke vil lukke sig så meget inde i headsettet, men i stedet have større fleksibilitet og føling med, hvad der sker omkring en.

En effektiv støjreduktion gør dog, at du faktisk nemt kan lukke omverdenen ude, hvis du ønsker ro til at arbejde eller samtale. Stemmer i lokalet blokeres ikke helt, men baggrundsstøj som trafik, ventilation m.m. forsvinder fuldstændig.

Ønsker du den omvendte effekt, er der en velfungerende HearThrough-funktion, som med flot naturlig gengivelse tillader omgivelserne at trænge ind i headsettet, så det nærmest er, som om at du slet ikke har headsettet på.

Sensorer sørger for at pause musikken eller afbryde opkaldet, når du tager headsettet af og starte det igen, når du tager det på. Det fungerer glimrende og er en nyttig funktion, der faktisk kan betyde en hel del i en hverdag, hvor man konstant skifter mellem det ene og det andet.

Flot stemmegengivelse

Lyden er fin. Ikke ligefrem hi-fi. En smule indeklemt, men kan sagtens gå til musiklytning på kontoret. Det er ved opkald, at headsettet brillerer. Lyden er perfekt fintunet til de mellemtonefrekvenser, der gør stemmer nærværende.

Mikrofonen formidler din egen stemme med tilsvarende høj klasse, og det er muligt at mixe den ind i headsettet med den styrke, du ønsker, hvilket kan give en mere naturlig oplevelse af samtalen.

Mikrofonen kan vippes ned, når du skal bruge den, og op igen, når du er færdig, så den ikke forstyrrer. Selv når den er vippet op, er samtalekvaliteten dog ret god.
På højre ørekop er der en knap til Teams, så du kan besvare opkald med et klik. Derudover er der fysiske knapper til musikstyring og støjreduktion.

Opladning sker via USB-C, eller du kan tilkøbe en holder til Evolve2 75 med indbygget oplader. Med 36 timers musiktid og 24 timers tale rummer headsettet nok strøm til, at du kommer gennem selv de længste dage på jobbet.