Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Tjen penge på at finde huller i Intels sikkerhed

Intel giver med sit bug-bounty-program findeløn til alle, der kan finde reelle sikkerhedshuller i leverandørens hardware. Nu udvides programmet.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En række af de største it-leverandører i verden har et såkaldt bug-bounty-program, hvor alle med it-flair kan hjælpe selskaberne med at fjerne sikkerhedshuller i deres produkter. Det gælder også Intel.

Processorgiganten opdagede i 2021 hele 113 sikkerhedshuller i sin hardware – noget færre end året før. 97 af dem blev fundet af de "frivillige" i selskabets bug-bounty-program. Præmien for at finde et hul ligger mellem 500 og 100.000 US-dollar afhængigt af sikkerhedsproblemets alvor.

52 sikkerhedshuller blev fundet i grafikenheder, 34 i netværkskort, 34 i softwareanvendelse og 22 havde direkte relation til processorer, skriver Heise.de.

Nyt projekt på vej

Nu vil Intel styrke samarbejdet med sit bug-bounty-netværk. Det sker med Project Circuit Breaker, oplyser Intel. I dette program arrangeres månedlange events, hvor Intel fremsender en bestemt hardware til fagfolk, som bedes finde sikkerhedssårbarheder. Også her er der kontant findeløn. I første runde af det nye program lægges der ud med hardware, som ikke længere er opdateret, nemlig Tiger Lake-processorer fra den tidligere generation Core i-11000.

I princippet kan alle med en vis it- og sikkerhedsviden deltage i Intels programmer. Hvis du er interesseret i at indgå i producentens Bug-Bounty-program, kan du læse mere om det her. https://www.intel.com/content/www/us/en/security-center/bug-bounty-program.html
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere