Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Så er der dømt naboklager! Soundboks klar i mindre og billigere version

Soundboks, der har lavet rav i den med øresønderrivende kæmpehøjttalere, er klar med en mere kompakt højttaler, der er nemmere tage med og koster en del mindre.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis én gadget er lagt for had mere end nogen anden, må det være Soundboks. Den store batteridrevne Bluetooth-højttaler var tiltænkt festivalernes campingarealer, hvor der er frirum til fyre den af, men med coronatidens midlertidige festival lock down, flyttede Soundboksen i stedet til byens offentlige parker eller ud i forstadens haver til gene for alle naboer der værdsætter lidt nattero.

Den oprindelige Soundboks, der udkom i 3. generation for et par år siden, er temmelig stor, spiller enormt højt og koster en del. Selvom den godt kan tages med, er det samtidig ikke ligefrem den mest mobile højttaler.

https://www.altomdata.dk/soundboks-test-et-monster-af-en-baerbar-bluetooth-hoejttaler/

Ikke alle har behov for så meget. Mange vil godt kunne ofte lidt volumen til fordel for en mindre og mere mobil enhed, som endda koster mindre. Og det er grundlæggende hvad man får med den nye Sundboks Go.

Hårdfør højttaler

Det industrielle look og hårdføre design er videreført fra den store model, med kabinet og gitter af polycarbonat samt stødabsorberende silikonefødder. Den kommer med IP65-certificering, som sikrer, at den tåler hvad det danske sommervejr måtte byde den.

Med 9.2 kilo er det ikke ligefrem en letvægter, men en polyester-rem gør det overkommeligt at tage den med på tur.

Kompakt powerhøjttaler

Lyden leveres af en 10" woofer, en 1" silk dome tweeter samt en Class D forstærker med 2 × 72 Watt. Med frekvensgang på 40Hz - 20kHz er højttaleren i stand til at nå både godt ned i bunden og få de fine detaljer med i toppen. Det er muligt at fintune lyden via Soundboks app. Der er også en Bass enhancer funktioner til at booste bass og loudness.

Mobiltelefon og andre afspillere kobles på højttaleren med Bluetooth 5.0 og som i den større model er der  TeamUP-funktion, så man kan forbinde op til fem Soundboks højttalere (3. generation eller Go).

Der er også 3.5 mm stereo input.

Livemusik direkte i boksen

På toppen er fysisk volumenkontrol og en knap til TeamUp. I Soundboks app'en er der adgang til lang række andre indstillinger, herunder EQ og tre skræddersyede lydprofiler (Bass+, Power, Indoor). Det er også muligt at vælge hvilken rolle højttaleren skal spille i et multi-setup - left/right/mono.

Sammen med højttaleren introducerer Soundboks Direkt, en streamingtjeneste med direkte live musik, som Soundboks-ejere kan tilgå via deres højttalere.

Opdateringer som også via appen, og sendes trådløst til højttaleren.

Red festen med reservebatteri

Ligesom på den store model kan batteriet udskiftes, så man ikke er afhængig af en stikkontakt, hvis man er på festival mange dage i træk.

Batteriet holder 40 timer ved mellem lydstyrke og 10 timer ved fuld lydstyrke. En opladning tager 3.5 timer.

Soundboks Go lander i de danske butikker d. 26. april, men kan forudbestilles allerede nu. Prisen er 5.199 kroner.

Læs mere og forudbestil hos Soundboks.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere