Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Xiaomi 12 Pro: Lysstærke billeder og lynhurtig opladning

Xiaomi 12 Pro bejler til de mest kræsne mobilkunder med et slagkraftigt trippel-kamera, en farvestærk skærm og ekstremt hurtig opladning.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Xiaomi her kendt for overdådige mobilspecs til fornuftige priser. I topmodellen Xiaomi 12 Pro har de gode specs et solidt fundament at bygge på.

Med en skærm på 6,73” er det en mobil i den større ende af skalaen, men den ligger let og behageligt i hånden. Vi testede den grå model med lækker mat finish skabt i glas.

Det angives ikke hvilket glas, men vi gætter på Gorilla Glass 5. Det gør den mindre hårdfør end de stærkeste konkurrenter, og der er heller ikke IP-certificering som garanti mod vand- og støvskader. Dette er blandt mobilens mest åbenbare svagheder. Skærmen er dog i det stærke Gorilla Glass Victus. Den har fingeraftrykslæser indbygget, og man kan også logge ind med ansigtsgenkendelse.

Smæk på farverne

Mobilen er udrustet med en Snapdragon 8 gen 1, som de fleste Android-baserede topmobiler i øjeblikket. Xiaomi formår dog at presse ydelsen en anelse højere, end nogen vi har testet hidtil, i særdeleshed på grafikken, som ramte 6126 i OpenCL på Geekbench. Det er en hurtig og velkørende mobil.

Skærmen er af Amoled-typen med LTPO-teknologi, som justerer skærmhastigheden fra 120 Hz og ned til 1 Hz for at spare batteri, når man ikke gamer eller andet, der kræver høje hastigheder.

Billedet står farvestærkt og knasende sprødt med skarp WQHD+-opløsning. Absolut en skærm i den bedste klasse.

Tre kvalitetskameraer

Lyden følger godt med. Der er anvendt højttalere fra Harman Kardon med en volumen, som få andre vi har lagt øre til. Hjulpet på vej af Dolby Atmos leverer de samtidig en imponerende vidde, når du ser film eller gamer.

Mobilen har tre kameraer på bagsiden. Ikke overvældende efter dagens standard. Bemærkelsesværdigt er det derimod, at der i alle kameraer er anvendt samme højkvalitets 50 MP-sensor fra Sony.

Den store sensor, kombineret med brede blændeåbninger, sikrer imponerende lysindtag. Selv under dunkle forhold, hvor de fleste mobiler må give op, klarer kameraet sig flot, med fine detaljer og flot farvebalance. Det er uanset, om du bruger standardkamera, tele eller vidvinkel, og netop dét er ret unikt.

Den optiske zoom er desværre kun 2x. Vi havde gerne set 3x. Det er samtidig kun hovedkameraet, der har OIS. Således er der forskelle, omend det måske kan siges at være i småtingsafdelingen.

Det ændrer i hvert fald ikke det mindste på, at det er et kamera, som utvisteligt er en topmobil værdigt med det udvalg af funktioner, der hører sådan en til. Også frontkameraet gør et glimrende stykke arbejde med flot skarphed og gode farver.

Oplader som et lyn

På opladning er der ingen, der kan hamle op med Xiaomi i øjeblikket. Med 4600 mAh slår batterikapaciteten ingen rekorder, til gengæld sikrer 120 W opladning, at mobilen er fyldt helt op med strøm på under en halv time uanset, hvor dybt batteriet er drænet. Det er enestående.

Så kan man godt leve med, at levetiden er et par timer lavere end de bedste konkurrenter. Også trådløs opladning klares lynhurtigt ved 50 W, og der er mulighed for omvendt trådløs opladning ved 10W.