Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Microsofts nye computer viser Windows-verdenen fra den lette og prisvenlige side

Microsofts Surface-computere har ikke ligefrem væltet markedet, men alligevel giver de måske mening. Vi har talt med Microsoft om den nye, lette og prislokkende Surface Laptop Go 2.

Af Lars Bennetzen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

For knap to uger siden lancerede Microsoft den nye bærbare Surface Laptop Go 2. Det er anden udgave af Laptop Go-serien, der er billigere (fra 5299 kroner), mere kompakt og lettere end andre Surface-computere. Microsoft har brug for at markere sig med en prisvenlige computer, der kan øge styksalget. For Microsofts Surface-computere havde ifølge analysevirksomheden IDC blot 0,6 procent af det globale pc-marked i første kvartal.

Men Surface-computerne er også lidt af et prestigeprojekt for Microsoft. De dokumenterer, hvad en Windows-computer af nyeste kaliber er i stand til. Og så kan selskabet måske leve med, at Surface-modellerne ikke bidrager voldsomt meget til bund- og toplinje.

Den mobile computer

For at spore os lidt mere ind på, hvad Microsoft selv synes, selskabet tilbyder os potentielle købere med den nye Laptop Go 2, har AOD PRO talt med Sonia Blanco-Hansen, som er Surface Lead hos Microsoft Danmark.

”Den retter sig mod både virksomheder og studerende, som får en sikker og kraftig pc til en konkurrencedygtig pris med Microsofts kvalitet,” slår hun fast.

Computerens mobilitet er et hovedargument for opdateringen af Laptop Go.

”Den har lav vægt, uden at der er gået på kompromis med lyd- og billedkvalitet. På den måde er den det optimale arbejdsredskab til hybridarbejde, hvor man er meget på farten,” fortæller Sonia Blaco-Hansen.

Men det er dog ikke kun den lave vægt eller ydelsen, der skal gøre den indbydende for virksomhedernes mobile medarbejdere.
Surface Laptop Go 2 er ifølge Microsoft den mest bæredygtige laptop, selskabet til dato har sendt på markedet. Derved opfylder den et behov i de virksomheder, der ønsker at minimere deres klimaaftryk, når de køber hardware.

Udskiftelig ssd

”Som noget helt nyt kommer den med aftageligt harddrive samt udskiftelig ssd (128 eller 256 GB, red.), Keyboard Cover og Surflink Connectors. Der er også nyt 3:2 aspect ratio (skærmformat, red.) og preloadet med Windows 11,” siger Sonia Blanco-Hansen.
Skærmen, et 12” PixelSense Display, har en opløsning på 1532 x 1024, hvilket netop giver et højde- og breddeforhold på 3:2.
Batteriet skulle have en levetid på op til 13,5 timer ved normal brug, hvilket er med til at gøre computeren oplagt til den hybride medarbejder. Hukommelsen er på 4, 8 eller 16 GB, og grafikken drives af Intel Iris Xe Graphics.

Hele laptoppen drives af en 11. generation Intel Core i5-1135G7-processor. Hvorfor ikke den nye 12. generation? Gor at holde prisen nede, som Microsoft har oplyst i anden sammenhæng. Og for de fleste mobile medarbejdere eller studerende leverer Surface Laptop Go 2 rigeligt med kræfter til dagens opgaver.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere