Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

EU vil indføre krav om mindst tre års opdateringer af smartphones

EU Kommissionen har fremstillet forslag om at alle smartphones skal kunne opdateres mindst tre år og modtage sikkerhedsopdateringer i mindst fem. Det skal desuden være muligt at reparere dem de første fem år.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Mange Android-mobiler får ikke opdateringer af styresystemet i mere end to år. Selvom de fysisk ikke fejler noget, er brugerne derfor nødt til at skrotte dem og købe nye. Det resulterer i store mængder elektronisk skrot, som skader miljøet.

Kan mobilerne opdateres længere, er chancen for at brugerne beholder dem større. Det ser man eksempelvis hos Apple, hvor iPhones får op til syv år tilbage. Samsung er ligeledes begyndt at udvide med tre års opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer på deres flagskibsmobiler, mens hollandske Fairphone nærmest gør en sport ud af at fifle med koderne, så man kan opdatere deres modulære og "grønne" Android-mobiler langt udover hvad der er tiltænkt fra Googles side.

Men det er særtilfælde. For at det virkelig kan batte noget, skal alle med. EU Kommissionen foreslår, at der fastsættes krav til mobilproducenterne om mindst tre års opdateringer af styresystemet og fem års sikkerhedsopdateringer.

Skal være muligt at reparere dem

I forslaget hedder det sig samtidig, at opdateringerne må ikke forringe funktionalitet eller ydelse. Derudover skal der være krav om at reservedele til de enkelte mobilmodeller skal være tilgængelige i mindst fem år, så det er muligt at reparere dem.

Kan betyde dyrere mobiler

Bliver EU Kommissionens forslag vedtaget kan en konsekvens være, at mobiltelefoner bliver dyrere - eller i hvert fald at det nederste lag af smartphones stiger i pris. En kort opdateringsperiode er standard for billige Android-mobiler. Ved at begrænse tiden man skal supportere mobilerne, holder man priserne nede. Det er således muligt at man må indstille sig på at betale lidt mere for sin mobil. Til gengæld kan for man så mulighed for at bruge den længere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere