Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mål luftkvaliteten på kontoret – er CO2-niveauet for højt?

Når CO2-niveuaet er højt i et lokale, føles luften tæt. Nu har Netatmo opgraderet sin luftkvalitetsmåler til en Pro-version, der kan anvendes i store lokaler. Den måler også temperatur, luftfugtighed og støj.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Du kender det helt sikkert. Du befinder dig i et lokale, hvor luften føles tung og tæt. Efter et stykke tid bliver du døsig og træt i hovedet. Årsagen er næsten altid, at CO2-indholdet i luften er for højt. Nu har Netatmo videreudviklet sin luftkvalitstsmåler, så den også kan bruges i store lokaler som skoler, offentlige institutioner og kontorer.

Pro-versionen måler ikke kun luftens CO2-indhold, men også andre data, som betyder noget for ens oplevelse af velvære: temperatur, luftfugtighed og støjniveau.

Pro-versionen visualiserer CO2-niveauet i realtid ved at lyse grøn, gul eller rød, hvis niveauet overstiger 1200 ppm. Det giver elever, lærere eller medarbejdere mulighed for at reagere i tilfælde af en høj CO2-koncentration.

Hver luftkvalitetsmåler har desuden en særegen QR-kode, der for eksempel kan sættes op ved indgangen til det pågældende lokale. Hermed kan alle med en mobiltelefon få mulighed for at holde øje med den nøjagtige data, som luftkvalitetsmåleren genererer – lige meget hvor man befinder sig.

Adgang til onlineoversigt

Derudover kan brugerne få adgang til en onlineoversigt, hvor de kan finde målingerne fra alle Netatmo-målere, der er koblet til i den pågældende bygning. Den giver et overblik over luftkvaliteten i realtid, men også mulighed for at oprette alarmer eller generere ugentlige eller månedlige rapporter, så brugerne kan få indsigt i, om bygningens gennemsnitstemperatur er for høj, om en radiator kører på højtryk, eller om et vindue står åbent i et lokale, så man kan foretage justeringer og dermed spare på energiforbruget, forklarer Netatmo.

Pro-versionen af den smarte indendørs luftkvalitetsmåler har et vægbeslag, så enheden nemt kan monteres.

Netatmo oplyser, at Pro Smart Indendørs Luftkvalitetsmåler bliver tilgængelig senere på året. Der oplyses endnu ingen pris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere