Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Mål luftkvaliteten på kontoret – er CO2-niveauet for højt?

Når CO2-niveuaet er højt i et lokale, føles luften tæt. Nu har Netatmo opgraderet sin luftkvalitetsmåler til en Pro-version, der kan anvendes i store lokaler. Den måler også temperatur, luftfugtighed og støj.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Du kender det helt sikkert. Du befinder dig i et lokale, hvor luften føles tung og tæt. Efter et stykke tid bliver du døsig og træt i hovedet. Årsagen er næsten altid, at CO2-indholdet i luften er for højt. Nu har Netatmo videreudviklet sin luftkvalitstsmåler, så den også kan bruges i store lokaler som skoler, offentlige institutioner og kontorer.

Pro-versionen måler ikke kun luftens CO2-indhold, men også andre data, som betyder noget for ens oplevelse af velvære: temperatur, luftfugtighed og støjniveau.

Pro-versionen visualiserer CO2-niveauet i realtid ved at lyse grøn, gul eller rød, hvis niveauet overstiger 1200 ppm. Det giver elever, lærere eller medarbejdere mulighed for at reagere i tilfælde af en høj CO2-koncentration.

Hver luftkvalitetsmåler har desuden en særegen QR-kode, der for eksempel kan sættes op ved indgangen til det pågældende lokale. Hermed kan alle med en mobiltelefon få mulighed for at holde øje med den nøjagtige data, som luftkvalitetsmåleren genererer – lige meget hvor man befinder sig.

Adgang til onlineoversigt

Derudover kan brugerne få adgang til en onlineoversigt, hvor de kan finde målingerne fra alle Netatmo-målere, der er koblet til i den pågældende bygning. Den giver et overblik over luftkvaliteten i realtid, men også mulighed for at oprette alarmer eller generere ugentlige eller månedlige rapporter, så brugerne kan få indsigt i, om bygningens gennemsnitstemperatur er for høj, om en radiator kører på højtryk, eller om et vindue står åbent i et lokale, så man kan foretage justeringer og dermed spare på energiforbruget, forklarer Netatmo.

Pro-versionen af den smarte indendørs luftkvalitetsmåler har et vægbeslag, så enheden nemt kan monteres.

Netatmo oplyser, at Pro Smart Indendørs Luftkvalitetsmåler bliver tilgængelig senere på året. Der oplyses endnu ingen pris.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere