Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Apple 3: iPad får horisontalt forsidekamera til videomøder

Apple er klar med en ny iPad, som har 10,9" Liquid Retina-skærm, A14 Bionic-chip, avancerede kameraer, hurtig trådløs forbindelse, USB-C og understøttelse af det nye Magic Keyboard Folio.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

I serien af nyheder fra Apple indgår også en ny iPad. Den har en stor 10,9" Liquid Retina-skærm fra kant til kant. Den nye iPad får power fra A14 Bionic-chippen.

Opdaterede kameraer omfatter et 12 MP forsidekamera med ultravidvinkel placeret langs den vandrette kant på iPad, hvilket skulle sikre en endnu bedre oplevelse i videoopkald, samt et opdateret 12 MP kamera på bagsiden, der kan tage skarpe, levende billeder og optage video i 4K.

En USB-C-port understøtter mange typer tilbehør. Wi-Fi 6 er også en del af setuppet, og alle modeller med mobilforbindelse har 5G.

Nyt tastatur

Et helt nyt Magic Keyboard Folio er bygget specielt til den nye iPad og byder på et pegefelt, hvor man kan klikke overalt, og et fleksibelt todelt design.

Med iPadOS 16 og understøttelse af Apple Pencil (første generation) giver iPad brugerne mulighed for at være kreative og produktive på flere forskellige måder. Den nye iPad kan bestilles fra i dag og vil være tilgængelig i butikkerne fra og med onsdag den 26. oktober.

“Vi er meget begejstrede over, at den helt redesignede iPad bliver en del af vores hidtil mest avancerede iPad-sortiment,” udtaler Greg Joswiak, Apples Senior Vice President i Worldwide Marketing og tilføjer:

“Med en stor 10,9" Liquid Retina-skærm, en stærk A14 Bionic-chip, det første horisontale forsidekamera nogensinde, hurtig trådløs forbindelse, USB-C og understøttelse af en utrolig mængde tilbehør, såsom det nye Magic Keyboard Folio, giver den nye iPad mere værdi, mere fleksibilitet – og er ganske enkelt sjovere.”

Fås i fire farver

Den nye iPad har et design med skærm fra kant til kant i fire farver – blå, lyserød, gul og sølv. Den nye Liquid Retina-skærm leverer en en opløsning på 2360 x 1640 pixels, en lysstyrke på 500 nits og True Tone-teknologi.

Touch ID er blevet flyttet til den øverste knap på iPad, så det er nemt at låse op, logge ind i apps eller bruge Apple Pay.

A14 Bionic-cpu'en findes for første gang i iPad, hvor den leverer 20 procent større ydeevne og 10 procent bedre grafik i forhold til forrige generation. Det gør den nye iPad op til fem gange hurtigere end den bedst sælgende Android-tablet, hævder Apple.

Ideen med forsidekameraet langs den vandrette kant er, at brugere i for eksempel et FaceTime-opkald kan kigge lige mod kameraet. Det horisontale forsidekamera med ultravidvinkel har en 12 MP-sensor og et 122-graders synsfelt, og det kan automatisk panorere og zoome for at holde brugerne i fokus, når de bevæger sig rundt.

De nye iPad Wi-Fi-modeller kan fås til priser fra 4499 kroner, mens priserne på Wi-Fi + Cellular-modellerne starter ved 5999 kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere