Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Apple iPhone 14 Plus: En halv tomme for en tusse

Den "almindelige" iPhone fås nu også med større skærm. iPhone 14 Plus giver dig 0,6" mere at boltre dig på, men det ekstra areal kommer med en lidt for høj pris.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er ikke blevet billigere at være iPhone-ejer, i hvert fald ikke hvis man ønsker at opgradere til årets nye modeller. De har taget et nøk op i pris sammenlignet med sidste års modeller.

Dog behøver man ikke punge ud for den dyreste model i sortimentet, hvis man ønsker en stor skærm. Nu giver Apple nemlig mulighed for at vælge den basale iPhone-model med en større skærm til lavere pris end Pro-modellen.

iPhone 14 til venstre, iPhone 14 Plus til højre. iPhone 14 til venstre, iPhone 14 Plus til højre.

iPhone 14 Plus er i bund og grund den samme mobil som iPhone 14, blot med en større skærm og større batteri. Vi vil derfor henvise til vores test af iPhone 14 for et dybere kig på kamera, ydelse mm:

https://www.altomdata.dk/apple-iphone-14-test-den-rette-iphone-for-de-fleste/

Skæv prissætning

En tusse mere må du slippe for iPhone 14 Plus, sammenlignet med en iPhone 14 med tilsvarende kapacitet.

Det større batteri giver ikke blot den ekstra strøm, der skal for at drive den større skærm, men mere til. Faktisk hævder Apple, at iPhone Plus har den bedste batterilevetid i en iPhone nogensinde, og det ser vi ingen grund til at betvivle. Det er en udholdende sag, der snildt klarer op til tre dage på en opladning.

Skærmen måler 6,7", det samme som på iPhone 14 Pro. En glimrende skærm, men uden samme imponerende lysstyrke og høje hastighed som på Pro-modellen. Bortset fra det ekstra areal og en lidt højere opløsning, der sikrer at pixeltætheden (stort set) matcher basismodellen, er den identisk med skærmen på iPhone 14.

De fleste brugere kan uden problemer leve med dette. Det samme med den lidt lavere ydelse (vores målinger viste marginalt højere ydelse i iPhone 14 Plus end i iPhone 14) og for så vidt også de manglende kamerafunktioner, Dynamic Island, Always-on-skærm og de andre features der adskiller iPhone Pro fra de to billigere modeller. Begynder du at lægge det hele sammen, er det dog ikke desto mindre en ret stærk pakke af features, der giver oplevelsen et pænt boost. Og når springet op til en Pro så kun er 1200 kroner, er det svært at argumentere for en Plus-model. Den beskedne merudgift til Pro-modellen er rigtig godt givet ud, især når man ser på, hvad man får at ekstra skærm- og kamerafunktioner. Læs vores anmeldelse af iPhone 14 Pro Max her:

https://www.altomdata.dk/apple-iphone-14-pro-max-test-solid-opgradering-paa-skaerm-og-kamera/

iPhone 14 Plus er således på ingen måde en ringe mobil, prismæssigt står den blot et skvæt sted mellem iPhone 14 og iPhone 14 Pro.

Pris: fra 9.299 kroner

Bedømmelse:

Kvalitetsindtryk: 6/6
Brugervenlighed: 5/6
Funktionalitet: 5/6
Ydelse: 5/6
Pris: 2/6
Samlet: 4/6