Artikel top billede

(Foto: unsplash)

Pas på med hjælpeværktøjer, når du programmerer - de begår fejl

En undersøgelse har fundet ud af, at AI-værktøjer til kodning og programmering fører til flere fejl og sårbarheder end den manuelle metode.

Det kan være fristende at hjælpe kodningen lidt på vej med et AI-værktøj som Github Copilot og Facebook InCoder, men vær påpasselig.

En ny undersøgelse fra Stanford University er kommet frem til, at programmører og udviklere, der bruger AI-værktøjer til kodning, ender med en mindre sikker kode end dem, der gør det på egen hånd.

Til gengæld tror udviklere, der bruger disse værktøjer ofte, at deres kode er mere sikker.

Det skriver The Register.

"Vi fandt ud af, at deltagere med adgang til en AI-assistent ofte producerede flere sikkerhedssårbarheder end dem uden adgang, med særligt signifikante resultater for strengkryptering og SQL-injektion," fremgår det i afhandlingen, som fortsætter:

"Overraskende nok fandt vi også ud af, at deltagere, der gav adgang til en AI-assistent, var mere tilbøjelige til at tro, at de skrev sikker kode, end dem uden adgang til AI-assistenten."

Undersøgelsen har dog kun kigget på 25 sårbarheder og tre programmeringssprog. Her er der tale om Python, C og Verilog.

"Selvom resultaterne er usikre med hensyn til, om AI-assistenten hjalp eller skadede deltagere, observerer vi, at deltagere i AI-assistent-gruppen var signifikant mere tilbøjelige til at introducere heltalsoverløbsfejl i deres løsninger," skriver Stanford ifølge mediet.

Konklusionen er, at AI-assistenter bør bruges med forsigtighed, da de kan vildlede nyere udviklere og skabe sikkerhedssårbarheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere