Artikel top billede

(Foto: Photo by unsplash)

Direktør for Sundhedsplatformen i Norge stopper efter kaotisk implementering og massiv kritik

I kølvandet på en periode med kaos, forsinkelser og massiv kritik fratræder direktøren for norske Sundhedsplatform, som bygger på det samme it-system fra amerikanske Epic som det danske.

En problematisk implementering af den norske version af Sundhedsplatformen får nu konsekvenser for ledelsen af projektet.

Den norske Helseplattform bygger ligesom den danske Sundhedsplatform på et system udviklet af amerikanske Epic, og implementering i Norge har været ramt af både forsinkelser og massiv kritik fra sundhedspersonalet.

Og ifølge den norske avis Adresseavisen blev det torsdag meddelt, at direktøren for Helseplattformen Torbjørg Vanvik nu fratræder sin stillinger.

”Vi står i en krævende situation, hvor tilliden til Sundhedsplatformen er svækket,” sagde administrerende direktør Stig Slørdahl for Helse Midt-Norge ifølge Adresseavisen i forbindelse med et bestyrelsesmøde torsdag.

Ansatte i fakkeloptog

St. Olavs Hospital i Norges tredje største by Trondheim tog i november platformen i brug som det første hospital i Norge, og det har skabt, hvad der i norske medier er blevet beskrevet som kaotiske tilstande.

Før jul gik hundredvis af ansatte i fakkeloptog, hvor de krævede platformen skrottet, den norske tv-station NRK har berettet om, at det nye it-system har ført til længere ventelister, fejludskrivning af medicin og en langt dyrere drift.

“Vi har oplevet, at patienter får medicin, som de ikke skulle have. Der står, at det er ordineret, men ingen ved hvorfor, mens medicin, som vi har ordineret, ikke er synlig for vores sygeplejere, som derfor ikke ved, at patienten skal have dem,” har Monica Engstrøm, tillidsrepræsentant ved kirurgisk afdeling på St. Olavs Hospital, tidligere sagt til NRK.

Problemerne med implementeringen af Helseplattformen vækker mindelser om de problemer, som der har været med Sundhedplatformen i Danmark, hvor den blevet kritiseret af Rigsrevisionen.

Som Computerworld tidligere har kunne fortælle har finske udgave af det samme system, Apotti, også været udsat for hård.