Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Højesteret fælder dom i sag om bitcoin-beskatning / Finalisterne til E-handelsprisen er fundet / Nyt Salesforce-produkt lader kunders data forblive i EU

Højesteret fælder dom i sag om bitcoin-beskatning. Finalisterne til E-handelsprisen er fundet. Nyt Salesforce-produkt lader kunders data forblive i EU. Store virksomheder smider værdifuld data i skraldespanden.

Godmorgen og velkommen til torsdagens udgave af Computerworlds morgen-briefing.

Skribenten bag af dette tidlige nyhedsoverblik er Rasmus Ferdinand Ginman.

I dag fokuserer vi på en højesteretsafgørelse, der bør interesse alle krypto-ejere. Derudover skal vi se på en ny løsning fra Salesforce, der lader kunder bevare deres data inden for EU.

Rigtig god læselyst.

Højesteret fælder dom i sag om bitcoin-beskatning

Klokken 12.00 i dag falder der dom i Højesteret, og det er noget, der bør interesse kryptoentusiasterne.

Højesteret skal nemlig fælde dom i to sager, der omhandler, hvorvidt fortjenesten ved salg af bitcoins skal være skattepligtig eller ej.

Tilbage i april 2022 faldt der dom i en af sagerne ved Landsretten.

Her skulle dommerne tage stilling til, hvorvidt sagsøgeren skulle beskattes af gevinsten på bitcoin "som han har erhvervet ved såkaldt mining, herunder navnlig om han er skattepligtig af værdistigningen fra erhvervelsen til afståelse af de pågældende bitcoins, fordi de indgår i hans hobbyvirksomhed," lød det i domsafsigelsen.

Skatteministeriet blev frifundet i sagen, og derved skulle personen betale skat af bitcoin-gevinsten. Den afgørelse blev dog anket til Højesteret, så i dag har sagsøgeren sidste mulighed for at få oprejsning i sagen.

Finalisterne til E-handelsprisen er fundet

Så er finalisterne til E-handelsprisen fundet.

Der er nu blevet sat navne på de fem finalister inden for hver af de 11 kategorier, skriver Dansk Erhverv.

Kategorierne består blandt andet af bedste abonnementsløsning, bedste e-handels-app, bedste nye e-handelsvirksomhed og bedste eksportcase.

Du kan se alle finalisterne her.

De endelige vindere udvælges af juryen 3. maj 2023. Senere på måneden 25. maj vil vinderne fejres ved den årlige E-handelsprisfest.

Nyt Salesforce-produkt lader kunders data forblive i EU

CRM-giganten Salesforce har netop lanceret en ny løsning, der giver kunderne mere kontrol over deres data.

Med lanceringen af Hyperforce EU Operating Zone lader Salesforce deres kunder gemme og behandle deres data inden for EU.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

"Vores strategi er fokuseret på at hjælpe kunderne med at opfylde deres forretningsmål og samtidig imødegå deres lovgivningsmæssige risici," siger Ed Britan, Head of Global Privacy hos Salesforce.

"Hyperforce EU Operating zone giver et forbedret niveau af dataopholdsforpligtelse, der betyder, at vores kunder kan få det valg og den kontrol, de har brug for, for at kunne opbevare deres data i EU," tilføjer han.

Med Hyperforce EU Operating Zone tilbydes sikkerheds- og datalagringstjenester, herunder nul-tillidsprincipper og krypteringsnøgler. Det skal give kunderne øget kontrol over deres data, så de kan tilgå dem når og hvor de vil, lyder det.

Store virksomheder smider værdifuld data i skraldespanden

Der er flere store virksomheder, der har ambitioner om at investere i data.

Men faktisk er det kun 15 procent af verdens største virksomheder, der arbejder målrettet med deres data og med at omdanne informationsstrømmene til konkurrencefordele.

Det viser en ny undersøgelse fra Lenovo.

I selskabets nye Data for Humanity-rapport er 600 topledere i selskaber med omsætning på 500 millioner dollar blevet spurgt, hvordan de anvender egne data.

Her er det kun 15 procent, der svarer, at de ser sig selv værende en dataleder, hvilket er defineret som et selskab, der målrettet arejder med data inden for både datastyring, dataanalyse og datasikkerhed.

Samtiidg viser rapporten, at 52 procent af toplederne er tilfredse med deres nuværende dataplatform. 23 procent mener samtidig, at de er bagud i forhold til konkurrenterne.