Artikel top billede

(Foto: Niels de Boissezon)

Microsoft finder sårbarhed i MacOS – giver hackere mulighed for at stjæle private data

Microsoft har fundet sårbarhed i MacOS, som giver hackere mulighed for at omgå SIP og installere malware på Apple-computerne.

Microsofts hold af sikkerhedsforskere har fundet og rapporteret en sårbarhed i MacOS – styresystemet til Apples mac-computere.

Apple har selv meddelt fejlen, som spores som CVE-2023-32369, men også refereres til som ”Migraine”.

Det skriver Bleeping Computer.

Fejlen gav angribende aktører mulighed for at omgå System Integrity Protection (SIP) og installere malware, der ikke kan slettes, og få adgang til ofrets private data ved at omgå sikkerhedstjek.

”Omgåelse af SIP kan føre til alvorlige konsekvenser, såsom at øge potentialet for angribere og malware-forfattere til at installere rootkits med succes, skabe vedvarende malware og udvide angrebsfladen for yderligere teknikker og udnyttelser,” meddeler Microsoft Threat Intelligence.

Fejlen er blevet adresseret i opdateringerne til macOS Ventura 13.4, macOS Monterey 12.6.6 og macOS Big Sur 11.7.7, so alle kom ud 18. maj. Så sørg for at være opdateret.

Det er de tre cybersikkerhedsefterforskere Jonathan Bar Or, Anurag Bohra, and Michael Pearse fra Microsoft, der har opdaget sårbarheden. Det er sket flere gange tidligere, at Microsoft har opdaget fejl i Apples systemer.