Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Nvidia)

Det mest hypede regnskab i nyere tid landede onsdag aften: Nvidia fortsætter sin dominans

”Accelereret databehandling og generativ kunstig intelligens har nået vendepunktet,” skriver Nvidias grundlægger og administrerende direktør, Jensen Huang.

Det var vel formentligt det mest omtalte og hypede regnskab i nyere tid, da den amerikanske chip-konge Nvidia i går aftes præsenterede sit årsregnskab for 2023.

Analytikere var uenige om, hvilken vej det skulle gå, og flere sammenlignede endda en eventuel investering i Nvidia til den nuværende rekordhøje aktiekurs på 674,72 dollar som at gamble på roulette.

Men Nvida formåede endnu engang at overraske. De sælger og tjenere mere end nogensinde før, og det hele er drevet af den enorme efterspørgsel på AI-chips.

Nvidias samlede omsætning voksede med hele 126 procent i 2023.

Alene i fjerede kvartal 2023 omsatte Nvidia for 152 milliarder kroner. Det svarer til en vækst på 265 procent sammenlignet med samme kvartal i 2022.

Analytikerne havde forventet en stigning på 237 procent, og Nvidia stiger da også ni procent i eftermarkedet.

”Nvidias RTX-platform, der blev introduceret for mindre end seks år siden, er nu en massiv pc-platform for generativ AI, der nydes af 100 millioner gamere og skabere,” skriver Nvidias grundlægger og administrerende direktør, Jensen Huang, i regnskabet.

”Det kommende år vil bringe nye store produktcyklusser med ekstraordinære innovationer, der vil hjælpe med at drive vores industri fremad,” skriver han fortsat.

Den største drivkraft i Nvidia-forretningen er datacentrene, der voksede til 127 milliarder kroner i fjerde kvartal – en stigning på svimlende 409 procent sammenlignet med samme kvartal 2022.

På bundlinjen landede Nvidia et justeret nettoresultat i kvartalet på 88,5 milliarder kroner. Det skal ses i lyset af, af de i fjerde kvartal sidste år ”kun” tjente 15,1 milliarder kroner.

“Accelereret databehandling og generativ kunstig intelligens har nået vendepunktet. Efterspørgslen stiger verden over på tværs af virksomheder, industrier og nationer,” skriver Jensen Huang yderligere.

Jensen Huang ser væksten vil fortsætte i Nvidia i 2024, hvor han forventer en omsætning i første kvartal på 164,6 milliarder kroner.