Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Oracle/PR)

Oracle-stifter Larry Ellison blev 100 milliarder kroner rigere på én dag efter overraskende godt regnskab

Det kan betale sig at holde fast i sine aktier. Det må Larry Ellison erkende, efter hans formue på et år er steget med 340 milliarder kroner.

102 milliarder kroner.

Så mange penge øgedes Larry Ellisons formue med, efter Oracle oplevede sin bedste dag på aktiemarkedet siden 2021.

Aktien steg 12 procent efter at softwareleverandøren offentliggjorde sit tredje kvartalsregnskaber, der overgik analytikernes forventninger.

Indtægterne i selskabets cloud-tjenester og licenssupport-segment steg med 12%, hvilket oversteg estimaterne.

Det skriver CNBC.

Har ikke solgt aktier siden 2016

Ellison, der grundlagde Oracle i 1977 og stadig er CTO i selskabet, er Oracles største aktionær, med aktier i softwarevirksomheden til en værdi af cirka 146 milliarder dollar, svarende til 995 milliarder kroner, hvilket ifølge Forbes gør Ellison til verdens femterigeste person.

Lige foran ham kan man finde Metas CEO Marck Zuckerberg og bag ham er den kendte investor Warren Buffet.

Og i modsætning til eksempelvis Jeff Bezos, så har Larry Ellison ikke solgt ud af sine aktier. Den seneste transaktion i Oracle-aktier fra Ellisons side var i 2022, hvor han købte 7.000 aktier. Han har ikke solgt siden 2016, skriver mediet.

Det har vist sig at være en ganske god idé, for i løbet af det sidste år er Oracle-aktierne steget med 52 procent, hvilket har løftet Ellisons formue med cirka 50 milliarder dollar, der svarer til 340 milliarder kroner.

Stor efterspørgsel

Det sker til trods for, at selskabet var lidt sent ude med sin cloud-infrastruktur og egentlig har befundet sig i periferien af AI-boomet, man har set siden slut-2022. Det har dog ikke hindret en stigende efterspørgsel efter Oracles AI-løsninger.

Denne efterspørgsel betyder blandt andet, at Oracle vil bygge flere datacentre.

Et af disse AI-datacentre skal ligge i USA og vil være så stort, at man vil kunne parkere otte Boeing 747'er næse-til-hale.

"Vi bygger et stort antal datacentre, og nogle af disse datacentre er små, men nogle af disse datacentre er de største AI-datacentre i verden," lød det blandt andet fra Ellison i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.