Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Ministerier har rettet ind efter kritik af 44 it-projekter / Har tjent godt på Min Strøm-appen / Aarhusianske Boyum IT køber tysk firma

Ministerier har rettet ind efter kritik af 44 it-projekter. Har tjent godt på Min Strøm-appen. Aarhusianske Boyum IT køber tysk firma. Meta på vej med 'made with AI'-stempel. Oracle går sammen med Palantir

Velkommen til mandagens morgen-briefing fra Computerworld, som i dag er sammensat af Dan Jensen, der frem til fredag vil være styrmand på dine morgen-nyheder fra Computerworld.

Ministerier har rettet ind efter kritik af 44 it-projekter

11 ministerier har nu rettet ind efter, at de for fire år siden fik skældud af Rigsrevisionen for ikke at have styr på den såkaldte gevinst-realisering i 44 it-projekter.

Dengang fik de at vide, at de skulle forbedre deres evner til både at opstille og siden følge op på de gevinster, som it-projekterne førte med sig.

Og det har de nu gjort, lyder det i et nyt notat fra Rigsrevisionen, der igen har kigget på sagerne.

“Rigsrevisionen konstaterer, at ministerierne har forbedret deres opfølgning på og realisering af gevinster. Endelig finder Rigsrevisionen det tilfredsstillende, at ministerierne har arbejdet med at forbedre deres grundlag for at opstille gevinster,” lyder det fra Rigsrevisionen.

Du kan læse hele notatet fra Rigsrevisionen her.

Har tjent godt på Min Strøm-appen

Philip Engberg Nielsen fra Sorø har tjent ganske godt på sin meget udbredte app, Min Strøm, der fik noget af et gennembrud, da strømpriserne steg for et par år siden.

Selskabet første regnskab viser, at Min Strøm i regnskabsåret 2023 gav et overskud efter skat på 751.000 kroner.

Selskabet har registreret to medarbejdere, som tilsammen har delt lønudgifter på knap 1,5 millioner kroner. Min Strøm har allerede opbygget en egenkapital på 2,5 millioner kroner.

“Ledelsen [som er Philip Engberg Nielsen, red] anser årets resultat for tilfredsstillende,” lyder det i selskabets regnskab, som du finder her.

Aarhusianske Boyum IT køber tysk firma

Aarhusianske Boyum IT Solutions overtager tyske Netronic, der står bag et Dynamics-baseret planlægnings-værktøj, der blandt andet anvendes i industriel sammenhæng.

“Med opkøbet af Netronic udvider og styrker Boyum IT sine cloudløsninger og accelerer sin strategi om at tilbyde
små og mellemstore produktionsvirksomheder en portefølje af løsninger, som tilsammen skaber værdi for alle kundens kerneprocesser på en bæredygtig, samarbejdsorienteret og kanaldrevet måde,” lyder det fra det aarhusianske selskab.

Boyum IT overtog i fjor danske Perfion som indgang til markedet for planlægningsværktøj i Microsoft Dynamics 365 Business Central, og det er planen, at Netronic skal forstærke denne satsning.

Netronic har hovedkvarter i tyske Aachen på grænsen til Belgien.

Du kan læse hele pressemeddelelsen fra Boyum IT her.

Meta på vej med 'made with AI'-stempel

Facebook-ejer Meta opdaterer i stor stil sine regler og betingelser for anvendelse af AI-genereret indhold på sine sites Facebook, Instagram og Threads.

Mest fremtrædende er, at al indhold - det vil sige videoer,, lydfiler, billeder, tekst - genereret af AI fremover vil blive stemplet med et 'Made with AI'-mærke, som kommer til at optræde tydeligt for brugerne.

Ændringerne kommer op til det kommende amerikanske præsidentvalg 5. november.

I en blogpost skriver Metas direktør for content policy, Monika Bickert, at der vil blive tilføjet en 'mere fremtrædende label' på indhold, som Meta vurderer udgør en 'særlig høj risiko' for at 'narre folk.'

Du kan læse hele Monica Bickerts blogpost og se eksempler på det nye stempel, der er på vej til Facebook og Instagram, her.

Oracle går sammen med Palantir

Oracle går sammen med Palantir om at levere det, som parterne kalder for ‘missions-kritiske AI-løsninger til regeringer og virksomheder.’

Konkret betyder aftalen, at Palantir flytter ind på Oracles cloud-infrastruktur, hvor en række af selskabets løsninger gøres tilgængelige for andre brugere.

"Oracle er den eneste hyperscaler, der er i stand til at levere hele sin AI- og cloud-pakke til enhver virksomhed eller regering overalt i verden. Ved at kombinere ydeevnen, skalerbarheden og fleksibiliteten i Oracle Cloud Infrastructure med Palantirs førende data- og AI-platforme vil vi hjælpe vores kunder med at vinde i enhver branche eller ethvert miljø,” lyder det fra Oracle.

Selskaberne peger på, at de begge er ‘dedikerede til at forsvare vestlige interesser og institutioner over hele verden.”