Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Itm8 opkøber aarhusianske business intelligence-specialister / Dansk spil løb med flere priser ved Spilprisen-uddelingen / Nu kan du spille spil på LinkedIn

Itm8 opkøber aarhusianske business intelligence-specialister. Dansk spil løb med flere priser ved Spilprisen-uddelingen. Universal Robots og Mobile Industrial Robots indvier nyt hovedsæde. Nu kan du spille spil på LinkedIn.

Godmorgen kammerater

Det er i dag torsdag, og her har du ugens næstsidste morgen-briefing fra Computerworld.

Denne morgen er det igen Qëndrim Fazliu, der ord for ord har stykket dagens første nyhedsoverblik sammen til dig.

God dag og god læselyst.

Itm8 opkøber aarhusianske business intelligence-specialister

It-virksomheden Itm8 har opkøbt den aarhusianske virksomhed Mind Your Business, der er specialister inden for business intelligence.

Opkøbet er et led i selskabets strategi om at udbygge kundernes adgang til dataanalyse og rapporteringsløsninger, fremgår det af en pressemeddelelse fra selskabet.

Der har været fuld fart på i itm8 det seneste års tid, der for nylig bekendtgjorde, at man også flytter ind i nye kontorer i den nyrenoverede Sampension-bygning i Nordhavn i det østlige København.

I september sidste år købte selskabet Microsoft-selskabet JDM med 70 medarbejdere.

To måneder senere, i november 2023, fusionerede it-koncernen sine 13 datterselskaber i et samlet itm8, der i dag tæller over 1.700 medarbejdere.

Dansk spil løb med flere priser ved Spilprisen-uddelingen

Det danske spil Cocoon, udviklet af Geometric Interactive, løb tirsdag med titlen som årets spil samt udmærkelserne for bedste Spildesign og bedste visuelle effekter.

I motivationen lyder det blandt andet, at Cocoon formår at fængsle spilleren i en unik og dragende verden med sin minimalistiske håndtering og enestående æstetik, der blander organisk kunst med en dyster synthwave-lydspor.

Ud over Cocoon blev Figment 2: Creed Valley fra Bedtimes Digital Games hædret for bedste lyd og bedste fortælling.

Spilprisen blev afholdt tirsdag på Bremen Teater i København. Her fejrede man de bedste danske spilproduktioner.

Uddelingen er arrangeret af Producentforeningen i samarbejde med spilbranchens eget executive-udvalg.

Se alle vinderne her.

Universal Robots og Mobile Industrial Robots indvier nyt hovedsæde

Efter to års byggeri står Universal Robots (UR) og Mobile Industrial Robots (MiR) nu klar til at indvie deres nye fælles hovedsæde i Odense.

Med plads til 600 medarbejdere bliver det verdens førende hub for samarbejdende robotter (cobots) og autonome mobile robotter (AMR).

Det oplyser selskaberne i en meddelelse.

Åbningsreceptionen finder sted 14. maj på Energivej 51 i Odense S, hvor UR's præsident Kim Povlsen og MiR's præsident Jean-Pierre Hathout byder velkommen.

Blandt talerne er Greg Smith, CEO for Teradyne, moderselskabet bag UR og MiR.

Ved receptionen får man mulighed for at opleve det nye showroom samt overvære en paneldebat om fremtidens avancerede robotter, med deltagelse af Rainer Brehm, CEO for Siemens Factory Automation, Deepu Talla, leder af NVIDIAs robotdivision, og Ujjwal Kumar, præsident for Teradyne Robotics.

Nu kan du spille spil på LinkedIn

De fleste forbinder ikke spil og LinkedIn, men ikke desto mindre har det sociale netværksmedie introduceret spil på sin platform.

Der er helt konkret tale om tre spil: Pinpoint, Queens og Cross climb.

Det skriver The Verge.

Spillene bliver tilgængelige en gang dagligt på mobiltelefoner eller computer og giver LinkedIn-brugerne muligheden for at interagere med deres netværk på en ny måde, lyder det.

Ifølge mediet er det et led i en ny strategi, man ser på flere digitale platforme, hvor spil bliver brugt som et fastholdelsesmiddel, så brugerne bliver længere på platformene og man samtidig øger deres interaktioner på platformene.