Munk IT splitter forretningen op

Fynske Munk IT har planer om at skille virksomhedens hostingcenter ud fra den primære forretning. Det skyldes blandt andet, at driftsdelen vokser kraftigt.

Voldsom vækst i Munk IT's hostingforretning betyder, at virksomheden arbejder på at skille driftsdelen ud i et selvstændigt selskab.

– Der er kraftig vækst inden for hosting, og jeg tror, at den vækst bliver endnu kraftigere i de kommende år, siger Bjarne Søballe, administrerende direktør, Munk IT.

Helt konkret forventer Munk IT-direktøren, at der de kommende år vil være en omsætningsvækst på 20-25 procent om året i hostingcentret.

Søballe bekræfter, at ledelsen arbejder på at skille hostingcentret ud, men vil ikke sætte en dato på, hvornår opsplitningen er en realitet.

– Jeg vil heller ikke lægge mig fast på, om driftsdelen af Munk IT skal skilles ud som et egentligt selskab, eller hvad det ender med, siger Bjarne Søballe.

To årsager

Han fortæller, at udskilningen af hostingcentret har to formål.

– Dels er væksten i centret så stor, at det forretningsmæssigt er fornuftigt. Dels er det nødvendigt, hvis ikke vi skal skræmme konkurrenterne væk, siger Bjarne Søballe.

Flere af Munk IT's konkurrenter bruger selskabet til at holde styr på deres backup, men når Munk IT tilbyder en egentlig drift af konkurrenternes Navision-installationer, så trækker de sig.

– Vores driftskunder er stort set kun vores egne kunder, og det er altså for åndssvagt, at vi ikke udnytter den overkapacitet, vi har dernede, siger direktøren.

Med “dernede” henviser Søballe til, at Munk IT's hostingcenter er en underjordisk sag med tre meter tykke betonmure og en jerndør, der er tæt på en halv meter tyk.

Grunden til de voldsomme dimensioner er, at rummet tidligere var Nationalbankens pengetank i Odense.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere