Munk-IT skal satse på de små og mellemstore

Konsulenthuset Munk-IT er blevet solgt til direktøren, som satser på MBS-løsninger til små og mellemstore virksomheder. Desuden har han internationale ambitioner for forretningen.

Efter mindre end et år som administrerende direktør for Munk-IT har Bjarne Søballe overtaget virksomheden.

Investeringsselskabet Mezzanin Kapital ejer en minoritetsaktiepost, og det er planen, at også selskabets ledende medarbejdere skal være medejere.

- Efter mange omlægninger det sidste år, er vi nu på plads med både bemanding og strategi, fastslår Bjarne Søballe.

Axapta gik ikke godt

Strategien var tidligere at vokse op i markedet med Axapta, men det gik ikke godt.

- Nu satser vi på de små og mellemstore virksomheder undtagen i detail-forretningen, hvor vi også har store kunder, forklarer Bjarne Søballe.

Han forventer nok vækst, men "ikke det store."

- Måske skal vi ansætte 20 mand henover de næste par år, men ellers er vi godt med også mandskabsmæssigt, siger Bjarne Søballe.

Inden for detailbranchen overvejer Bjarne Søballe gå ind i et par lande, som har markedstendenser og -vilkår, der minder om de danske med produkterne LS Retail til Navision og Mpos til C5.

Satser også på drift

Samtidig satses fortsat på hostingydelser, men det bliver fremover som partner med hostingvirksomheden, som Helge Munk beholder.

- Det gør os til totalleverandør af løsninger til vores kernemålgruppe - de små og mellemstore virksomheder, siger Bjarne Søballe, der forventer, at væksten inden for Navision- og C5-løsningerne fortsætter.

Hans udmelding fra september om en omsætning i indeværende regnskabsår på 140 millioner kroner var for det samlede firma.

Den har Søballe moderet og mener nu, at "en omsætning på godt 125 millioner kroner i 2006," er realistisk.

Helge Munk ville sælge

Initiativet til at skille konsulentdelen af Munk-IT ud i selvstændigt selskab og sælge den del af virksomheden til Bjarne Søballe kom fra Munk-IT's stifter og hidtidige hovedaktionær Helge Munk.

- Helge spurgte mig, om jeg var interesseret. Han beholder hostingcentret, men vil derudover hellige sig andre ting, siger Bjarne Søballe, der ikke vil sige spor om den økonomiske side af overtagelsen.

Hosting-aktiviteten fortsætter i det nuværende selskab, i første omgang under navnet Munk Hosting, med Niels Erik Drøhs, der var økonomidirektør i Munk-IT, som administrerende direktør.

Største MBS-partner

Målt på licensomsætning var Munk-IT den største forhandler af produkter fra Microsoft Business Solutions (MBS) sidste år, og det er direktøren både tilfreds med og noget stolt af.

- Selvom vi valgte at drosle ned på Axapta, så kom vi alligevel ud som MBS's største partner i Danmark. For to år siden var vi nummer 12 og sidste år nummer seks og her ved vores regnskabsårs afslutning den 30. juni var vi nummer et, fortæller Søballe.

Efter overtagelsen af Munk IT's konsulentafdeling består ledelsen af Bjarne Søballe, administrerende direktør, Leif Hansen, økonomichef, Henrik Munch Carlsen, marketingchef, Hasse Christensen, produktudviklingschef, Anders H. Vestergaard, projektchef og Poul Stokholm, salgschef.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere