Kiss får underskud på 93 millioner kroner

Kiss Technology, der sidste år blev overtaget af Cisco, er ramt hårdt på omsætningen af produktionsproblemer i Ungarn. Selskabets resultat før skat faldt fra fem millioner kroner til minus 93 millioner kroner.

Store problemer med produktionen i Ungarn har barberet mere end halvdelen af Kiss Technologys omsætning af i regnskabsåret 2004/05.

- Produktionen gik helt i stå i en periode, og det har kostet dyrt i afskrivninger på de lagre af komponenter, vi fik opbygget. Efter skiftet til en ny ungarnsk producent, kører tingene helt, som de skal, fortæller Peter Wilmar Christensen, administrerende direktør, Cisco Linksys Kiss.

Ikke nye problemer

Problemerne i Ungarn var allerede en realitet, da amerikanske Cisco sidste år i september overtog Kiss for 374 millioner kroner og ændrede navnet til Cisco Linksys Kiss.

- Faktisk var vi ude allerede i forbindelse med offentliggørelsen af årsregnskabet sidste år og sige, at problemerne i Ungarn ville få indflydelse på omsætningen, siger Peter Wilmar Christensen.

Indflydelsen blev så stor, at Kiss' omsætning faldt 243 til 106 millioner kroner. Resultatet før skat faldt også som en sten fra fem til minus 93 millioner kroner.

- Vi forventer beskedent positivt resultat i indeværende regnskabsår, siger Peter Wilmar Christensen, der ikke vil sætte tal på den udmelding.

Flextronics-nedtur

Problemerne for Kiss tog fart, da elektronikproducenten Flextronics, der producerede komponenter til Kiss, lukkede i Nordjylland sidste år.

Produktionen blev flyttet til Ungarn i første omgang til Sanmina-SCI, der viste sig at være ude af stand til at levere som aftalt.

Dernæst kom den ungarnske produktionspartner Solectron ind i billedet, og siden har produktionen kørt tilfredsstillende.

Men det var for sent, og omsætningen blev hårdt ramt. Moderselskabet Cisco har tilført 93,7 millioner kroner i kapitaltilførsel umiddelbart efter købet sidste efterår.

Før det har selskabets aktionærer måttet spæde knap 40 millioner kroner til i kapital i årene op til Ciscos overtagelse.

Selskabets udviklingsaktiviteter retter sig hovedsageligt mod DVD-afspillere og produkter inden for digital tv- og radiomodtagelse, mens udviklingen af plasma- og LCD-produkter er standset.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere